Donald Trump se îndreaptă spre New York: „Vânătoare de vrăjitoare, în timp ce țara noastră, cândva măreață, se duce în Iad!”

Donald Trump se îndreaptă spre New York: Vânătoare de vrăjitoare, în timp ce țara noastră, cândva măreață, se duce în Iad!
sursă foto: captură YT

Trump, primul fost președinte care se confruntă cu acuzații penale, este așteptat să i se ia amprentele, să fie fotografiat și să i se prezinte oficial acuzațiile la tribunalul din centrul Manhattanului, marți.

Poliția newyorkeză e din nou în alertă

„Merg la New York. Să facem America măreață din nou!!!” a scris Trump, care candidează din nou la președinție, pe platforma sa Truth Social, în timp ce avionul său se pregătea de decolare. „Vânătoare de vrăjitoare, în timp ce țara noastră, cândva măreață, se duce în IAD!”.

Acuzațiile specifice incluse în rechizitoriul marelui juriu nu au fost dezvăluite. Avocații lui Trump au declarat că acesta va pleda nevinovat.

Ancheta din New York, condusă de procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, se concentrează pe o plată de 130.000 de dolari pe care Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, a făcut-o către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford.

Un oficial al tribunalului a declarat că punerea sub acuzare este planificată pentru marți, la ora 14:15 (18:15 GMT). Trump se va întoarce apoi în Florida și va rosti un discurs la Mar-a-Lago, reședința sa din Palm Beach, la ora 20:15 (00:15 GMT miercuri), a precizat biroul său.

Poliția newyorkeză a început să ridice baricade pe marginea trotuarelor din jurul Trump Tower și al clădirii Tribunalului Penal din Manhattan, iar alte câteva săli de judecată vor fi evacuate.

Sunt așteptate demonstrații în aceste locuri. „Ofițerii au fost plasați în stare de alertă, iar departamentul rămâne pregătit să răspundă la nevoie și se va asigura că toată lumea își poate exercita drepturile în mod pașnic”, a precizat Departamentul de Poliție din New York într-un comunicat.

Primarul orașului New York, Eric Adams, a avertizat luni împotriva violenței sau a dezordinii publice din partea protestatarilor.

„Controlați-vă. Orașul New York este casa noastră, nu un teren de joacă pentru furia voastră deplasată”, a declarat Adams într-un mesaj adresat potențialilor „răzvrătiți”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie