Donald Trump se bazează pe sfaturile unui personaj controversat: O femeie pastor ce a divorțat de două ori și este anchetată pentru evaziune fiscală îi oferă îndrumare spirituală

Donald Trump se bazează pe sfaturile unui personaj controversat: O femeie pastor ce a divorțat de două ori și este anchetată pentru evaziune fiscală îi oferă îndrumare spirituală
Foto: christiantoday.com

Paula White, este un pastor evanghelist, ce susține că rugăciunile făcute pentru altcineva pot avea refect imediat asupra derulării evenimentelor. Donald Trump o consideră pe aceasta un ajutor de nădejde în campania prezidențială și a apelat de multe ori la aceasta pentru sfaturi și îndemnuri spirituale.

Omul de afaceri are o atât de mare încredere în sfaturile Paulei White, care-i este prietenă de ani de zile, încât în 2011, când se gândea să candideze la preşedinţia Statelor Unite a întrebat-o dacă e momentul potrivit să facă pasul, iar aceasta i-a spus că nu atunci, scrie zf.ro.

"Paula este o persoană de mare credinţă şi desăvârşire. Mi-a fost o prietenă extraordinară şi îi sunt recunoscător pentru îndrumare şi susţinere," a afirmat candidatul republican.

Cei doi s-au cunoscut în 2002, după ce omul de afaceri a văzut-o ţinând o predică televizată despre importanţa viziunii. Mare admirator al unor teleevanghelişti ca David Jeremiah, Jimmy Swaggart sau Bill Graham, Trump a sunat-o să se prezinte, iar ulterior a invitat-o să-i fie alături în platou la finalul primului sezon din reality show-ul său "The Apprentice", unde Paula White s-a rugat pentru distribuţia emisiunii şi echipa implicată în realizarea ei înainte de filmări.

Pastorul a ajuns în atenția publicului american în urma divorțului de cel de-al doilea soț în urma căruia a apărat o anchetă a Comisiei de Finanțe a Senatului SUA cu privire la scuturile de taxe de care a beneficiat, dar în cele din urmă ancheta nu a ajuns la un rezultat concret.

Credinţa îi este împărtăşită atât de fiul lui Trump, Eric, care consideră, de exemplu, că problemele cu teleprompterul din timpul discursului său la Congresul Naţional al Republicanilor s-au rezolvat datorită rugăciunilor ei, cât şi de Donald Trump însuşi, care a dorit să o aibă alături pe durata aceluiaşi congres, unde Paula White mărturiseşte că s-a rugat alături de el şi familia lui, cât şi pentru el, cerându-i lui Dumnezeu "să-i dea cuvintele potrivite şi înţelepciune".

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie