O instanță judiciară din Manhattan l-a pus sub acuzare pe fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, după o anchetă în legătură cu plata unei sume de bani către actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, devenind astfel primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale.
Avocații acestuia susțin că cel mai probabil Trump se va preda săptămâna viitoare, potrivit BBC.
Alvin Bragg, un purtător de cuvânt al procurorului districtual din Manhattan, a transmis joi, 30 martie, că biroul l-a contactat pe avocatul lui Trump pentru a „coordona predarea acestuia” în vederea trimiterii în judecată pentru „un rechizitoriu al Curţii Supreme, care rămâne sub sigiliu”.
Fostul președinte al SUA a oferit și prima reacție pentru ABC News într-un apel telefonic. Potrivit acestuia, punerea sub acuzare este „un atac asupra țării noastre” și o „persecuție politică”. „Încearcă să aibă impact asupra alegerilor”, a declarat Donald Trump.
„Democrații au mințit, înșelat și furat în obsesia lor de a încerca să-l „prindă pe Trump”, dar acum au făcut ceva de neconceput – au inculpat o persoană complet nevinovată într-un act de interferență electorală flagrantă”, a mai adăugat acesta.
Mai mult decât atât, acesta l-a numit pe procurorul Alvin Bragg o „rușine” și spune că „face treaba murdară a lui Joe Biden”.
Se pare că fostul lider de la Casa Albă, care își dorește să candideze din nou la președinție în anul 2024, este cercetat în dosarul unei plăți pe care avocatul său ar fi făcut-o către o actriță de filme pentru adulți, în ultimele zile ale campaniei electorale din 2016.
Stormy Daniels, actriţa de filme pentru adulţi, ar fi primit 130.000 de dolari ca să nu mai vorbească despre o așa-zisă aventură pe care ar fi avut-o cu fostul președinte american.
Cu toate acestea, Trump neagă acuzațiile care i se aduc și susține că este victima unei „vânători de vrăjitoare”.
El a recunoscut că i-a rambursat avocatului său cei 130.000 de dolari, dar spune că plata este legală. El a scris pe Twitter, în 2018, că banii „nu provin din campanie” și că înțelegerea a fost „un contract privat între două părți, cunoscut sub numele de acord de nedivulgare”, potrivit AP.