Donald Trump face publice, din GREŞEALĂ, numele și locaţia unor soldaţi americani din Irak

Donald Trump face publice, din GREŞEALĂ, numele și locaţia unor soldaţi americani din Irak
Sursă foto: hepta.ro

După ce a vizitat trupele americane rămase în Irak, preşedintele american Donald Trump a postat pe Twitter o înregistrare cu el şi cu mai mulţi membri ai forţelor speciale americane, cărora li se văd şi fetele, arată The Guardian.

Asta deşi, de regulă, simplul fapt al desfăşurăriide forţe speciale într-o anume țară, precum şi identitatea soldaţilor care le compun sunt informaţii ţinute secret aproape tot timpul, potrivit unor oficial ai Departamentului de Apărare american, citaţi de The Guardian.

Prin virtutatea funcţiei pe care o ocupă, Donald Trump are atribuţii în declasificarea locaţiilor în care forţele speciale sunt desfăşurate. Însă chiar şi aşa, fețele soldaţilor sunt, de regulă, acoperite pentru a le fi protejate identitatea.

„Securitatea operațioanlă este cel mai important aspect al desfăşurării de personal. Numele reale, feţele şi identităţile personalului implicat în operaţiuni sau activităţi speciale sunt, de regulă, un secret bine păzit într-o zonă de război”, a precizat Malcolm Nance, un fost membru al serviciilor de informaţii ale Forţelor Navale Americane.

Mai mult decât atât, Donald Trump şi-a făcut şi un selfie cu unul dintre soldaţi, al cărui nume şi rang au fost, între timp, făcute publice.

Donald Trump a făcut o vizită în Irak cu ocazia Crăciunului, după ce a fost criticat de faptul că nu a făcut acest lucru. Detaliile legate de vizită lui au fost ţinute secret, jurnaliştii care l-au însoţit având obligaţia de a nu dezvălui niciun detaliu până când preşedintele american nu îşi va fi susţinut discursul în faţa a 100 de soldaţi.

Foto: Donald Trump și Melania Trump în vizită la baza aeriană al-Asad, din Irak (sursă foto: hepta.ro)

– ”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigaţie despre impactul reţelei de socializare asupra vieţii private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00 –

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie