Donald Trump, președintele SUA, își începe turul de forță de Ziua Independenței la Muntele Rushmore, cu un spectacol patriotic de artificii „cum puțini oameni au mai văzut”

Donald Trump, președintele SUA, își începe turul de forță de Ziua Independenței la Muntele Rushmore, cu un spectacol patriotic de artificii „cum puțini oameni au mai văzut”
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA

Donald Trump, președintele SUA, își începe turul de forță din weekendul de Ziua Independenței, vineri, cu un spectacol patriotic de artificii la Muntele Rushmore, unde sunt așteptați mii de spectatori, dar chiar și într-o parte a țării în care există mulți susținători ai liderului american, evenimentul ar putea genera noi proteste, transmite Fox News.

Președintele SUA anunțăun spectacol patriotic de artificii „cum puțini oameni au mai văzut”

Este de așteptat ca Donald Trump să susțină un discurs în cadrul evenimentului, pentru care au fost deja emise 7.500 de bilete, iar președintele SUA a anunțat, încă de joi, că spectatorii se vor bucura de un spectacol de artificii „cum puțini oameni au mai văzut”. În marja sărbătoarei, Partidul Republican va vinde tricouri care îl înfățișează pe actualul lider american alături de George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln și Theodore Roosevelt. Chiar și așa, potrivit informațiilor din media, este de așteptat ca președintele SUA să fie întâmpinat și de un protest al amerindienilor.

Guvernatoarea republicană Kristi Noem, o aliată a lui Trump, a anunțat că nu vor fi necesare măsurile de distanțare socială, iar măștile vor fi opționale. Totuși, organizatorii evenimentului vor furniza măști pentru toți cei care le cer și plănuiesc să efectueze analize medicale de tip screening, în căutarea persoanelor cu simptomatologie specifică bolii COVID-19.

Primarul republican al celui mai mare oraș din apropierea Muntelui Rushmore, Rapid City, a anunțat că va verifica o eventuală creștere a numărului de îmbolnăviri după eveniment.

„Vom avea mii de oameni, umăr la umăr, la aceste evenimente – oameni care așteaptă la coadă să vadă un președinte și artificiile de la Muntele Rushmore – probabil că nu se vor lăsa păgubași numai pentru că au început să tușească în ziua aia sau cu o zi înainte”, a spus Steve Allender, primarul din Rapid City.

Donald Trump ar putea fi întâmpinat de noi proteste la Muntele Rushmore

Liderii mai multor triburi de amerindieni sunt îngrijorați că evenimentul ar putea conduce la apariția de focare de coronavirus în rândul membrilor lor, despre care susțin că sunt în mod special vulnerabili la COVID-19 din cauza unui sistem sanitar subfinanțat și a unor probleme cronice de sănătate.

Vestea că nativii americani ar putea protesta în timpul evenimentului dedicat Zilei Naționale a SUA vine în contextul în care, oricum, societatea americană este marcată deja de demonstrații de amploare, care au izbucnit odată cu moartea lui George Floyd. Totuși, președintele Donald Trump susține că manifestațiile au fost deturnate de extrema stângă Antifa și au caracter ideologic și partinic, în condițiile în care cetățenii SUA își vor alege președintele pentru următorii patru ani, în 3 noiembrie, dintre doi oameni care reprezintă curente de gândire destul de diferite.

În orice caz, pentru acest eveniment au fost pregătite măsuri de securitate sporite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`