Donald Trump: Nu voi fi un dictator dacă redevin președinte al SUA. Cu excepția primei zile

Donald Trump: Nu voi fi un dictator dacă redevin președinte al SUA. Cu excepția primei zile
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Donald Trump a declarat că nu va fi un dictator dacă redevine președinte al SUA cu excepția „primei zile” de mandat, marți, în contextul în care democrații și unii republican susțin că țara se va transforma într-o autocrație dacă fostul lider la Casa Albă câștigă alegerile din 2024, relatează Reuters.

Donald Trump spune că nu va fi „un dictator”

Donald Trump, favoritul cursei pentru nominalizarea candidatului republican la alegerile din 2024, a trebuit să fie întrebat de două ori într-un interviu televizat pentru a spune că nu va abuza de putere pentru a căuta să se răzbune pe adversarii săi politici în cazul în care va câștiga un nou mandat prezidențial.

„Nu. Nu. Cu excepția primei zile”, a spus Trump, rugat să infirme că va deveni un „dictator” dacă obține mandatul.

Când a vorbit despre „prima zi”, republicanul s-a referit la folosirea puterilor prezidențiale pentru a închide frontiera de sud cu Mexicul și pentru a extinde forajele petroliere.

Donald Trump, care cel mai probabil îl va înfrunta pe Joe Biden la alegerile din 2024, promisese adesea „răzbunare” împotriva adversarilor politici.

Odată ce interviul s-a încheiat, Julie Chavez Rodriguez, managerul campaniei lui Joe Biden, a declarat: „Donald Trump ne-a spus exact ceea ce va face dacă este reales, iar în această seară a spus că va fi un dictator în prima zi. Americanii ar trebui să îl creadă”.

Donald Trump, președinte al Statelor Unite în perioada 2017-2021, a pus la îndoială rezultatul alegerilor din 2020, când a fost învins de Joe Biden.

Rivalii săi din cursa pentru nominalizarea candidatului republican, Ron DeSantis și Nikki Haley, vor apărea într-o dezbatere televizată, miercuri, la Universitatea din Alabama. Donald Trump nu va participa, cum nu a participat nici la precedentele trei dezbateri republicane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital