Donald Trump merge la a doua dezbatere prezidențială cu Joe Biden. Evenimentul devenise incert odată cu vestea că președintele SUA are COVID-19

Donald Trump merge la a doua dezbatere prezidențială cu Joe Biden. Evenimentul devenise incert odată cu vestea că președintele SUA are COVID-19
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Pavlo Gonchar

Donald Trump, președintele SUA, are de gând să participe la a doua dezbatere prezidențială, care va avea loc săptămâna viitoare la Miami, la mai puțin de două săptămâni distanță de momentul în care liderul american a contractat noul coronavirus, a anunțat Tim Murtaugh, director de comunicare în echipa de campanie, pentru Fox News.

Donald Trump merge la a doua dezbatere prezidențială cu Joe Biden. Evenimentul va avea loc la Miami, în 15 octombrie

„Președintele intenționează să dezbată”, a precizat Murtaugh.

Anunțul lui Tim Murtaugh a fost făcut la mai puțin de o oră de ieșirea președintelui Donald Trump din Centrul Medical Militar Național Walter Reed, unde a primit tratament împotriva COVID-19 încă de vineri. Liderul american a revenit la Casa Albă.

De partea cealaltă, echipa de campanie a candidatului propus de democrați, Joe Biden, anunțase deja destul de clar că fostul vicepreședinte american va călători la Florida pentru următoarea dezbatere.

Symone Sanders, consilier de top din echipa de campanie a lui Joe Biden, a declarat, duminică, că Joe Biden așteaptă cu nerăbdare dezbaterea din 15 octombrie, de la Miami, și că speră că Donald Trump se va simți suficient de bine pentru a participa.

„Sperăm că președintele Trump poate participa. Sperăm că va fi apt din punct de vedere medical pentru a participa, iar asta ține de doctori să îi dea voie. Dar Joe Biden va fi la acea dezbatere”, a spus Symone Sanders, duminică, la CNN.

Viitoarele dezbateri prezidențiale au devenit incerte odată cu momentul în care președintele Donald Trump a confirmat că atât el, cât și soția sa, prima doamnă Melania, au fost depistați cu COVID-19. De la anunțul liderului american, numeroși membri ai Casei Albe și ai echipei sale de campanie au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus.

Joe Biden, care a împărțit scena cu Donald Trump la dezbaterea prezidențială de săptămâna trecută din Cleveland, Ohio, a fost testat negativ pentru același virus, dar Symone Sanders a precizat că fostul vicepreședinte va fi testat din nou pentru COVID-19 duminică, precum și că acest lucru va fi repetat în mod regulat.

Donald Trump (74 de ani) și Joe Biden (77 de ani) fac parte dintr-o categorie de vârstă care este înalt susceptibilă în a suferi complicații severe din cauza infectării cu noul coronavius. Practic, în SUA, 8 din 10 decese legate de COVID-19 au fost înregistrate în rândul adulților cu vârste de 65 de ani sau mai mari, potrivit datelor furnizate de către Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

A treia și, totodată, ultima dezbatere prezidențialăva avea locla Universitatea Belmont din Nashville, Tennessee, pe 22 octombrie

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie