Donald Trump invocă imunitatea prezidențială pentru a scăpa de un proces privind incitarea la violență

Donald Trump invocă imunitatea prezidențială pentru a scăpa de un proces privind incitarea la violență
Foto: efemeride.ro

Avocații președintelui american au argumentat în instanță că Donald Trump nu poate fi dat în judecată după învestirea sa de la casa Albă, chiar dacă acesta a primit acuzații de incitare la violență după ce susținătorii săi au agresat mai mulți protestatari la un eveniment de campanie, potrivit Ziare.com.

Potrivit acestora, Trump beneficiază de imunitate prezidențială și astfel nu poate dat în judecată.

„Trump are imunitate faţă de orice proces pentru că este preşedintele Statelor Unite. Trump este imun faţă de proceduri în conformitate cu Clinton vs. Jones”, au argumentat avocaţii liderului de la Casa Albă.

Președintele american este acuzat de incitare la violență după ce a cerut mulțimii să acționeze pentru a îndepărta trei protestatari din sala în care avea loc un eveniment de campanie electorală.

Avocații lui Trump susțin că președintele american s-ar fi adresat forțelor de securitate și nu mulțimii prezente la eveniment. Cu toate acestea, un judecător federal a decis că incitarea la violență este plauzibilă în acest caz.

Trei prostestari, Kashiya Nwanguma, Molly Shah şi Henry Brousseau au fost evacuați din sala evenimentului electoral, din Kentucky. Aceștia îi acuză de agresiune pe doi bărbați ce participau la un miting al campaniei din Kentucky.

Potrivit experților, președintele va întâmpina greutăți în ceea ce privește justificarea invocării imunității într-un proces civil.

Curtea Supremă a decis în două rânduri că preşedintele se bucură de o imunitate extinsă cu privire la acţiunile sale de la Casa Albă. Însă, magistraţii supremi au permis continuarea unui proces împotriva lui Bill Clinton pentru acţiuni care au avut loc înainte de învestirea sa la conducerea Statelor Unite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie