Donald Trump, invitat de Viktor Orban în Ungaria, pentru a participa la campania electorală

Donald Trump, invitat de Viktor Orban în Ungaria, pentru a participa la campania electorală
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, speră că Donald Trump va călători la Budapesta în următoarele săptămâni pentru a impulsiona campania sa de realegere. Centrul pentru Drepturi Fundamentale a trimis în acest sens o invitație lui Trump, a informat autoritățile The Guardian.

Donald Trump, invitat să îl usțină pe Viktor Orban în campania electorală

Invitația vine în momentul în care Orbán intră în campanie electorală înainte de alegerile organizate cu atenție, care vor avea loc pe 3 aprilie, când Fidesz se va confrunta cu o coaliție de opoziție unită, în ceea ce este considerată cea mai importantă problemă a guvernării sale care durează mai bine de 12 ani.

„Oamenii din Fidesz și-ar dori foarte mult ca Trump să viziteze Budapesta în martie”, a declarat grupul, care a adăugat că Trump nu a răspuns încă invitației. Dacă se va întâmpla, ar putea fi prima călătorie recunoscută a lui Trump în afara SUA, de când a pierdut alegerile din 2020.

Orbán a fost un susținător timpuriu al lui Trump, susținându-l încă din vara anului 2016 și, de asemenea, l-a susținut public în cadrul votului din 2020. Cei doi au vorbit la telefon în ianuarie, iar Trump i-a întors favoarea, susținându-l public pe Orbán pentru alegerile din aprilie. O vizită în persoană a fostului președinte american ar putea fi văzută ca un impuls semnificativ al campaniei.

„Aceste vizite au o influență uriașă în comunitatea conservatoare maghiară, pentru că îl văd pe [Trump] ca pe o icoană, ca pe cineva care și-a petrecut președinția contra curentului”, a declarat o sură din cadrul Centrului pentru Fidesz.

Orban speră ca Donald Trump să îl susțină în alegeri

Probabil că Trump va fi invitat la Conferința de acțiune politică conservatoare (CPAC), care va avea loc în perioada 25-26 martie la Budapesta. Ar fi pentru prima dată când o națiune europeană găzduiește evenimentul emblematic conservator.

Miklos Szanthó, directorul Centrului pentru Drepturi Fundamentale, a instruit compania de informare maghiară MTI că numeroși senatori americani vor participa la convenție, pe lângă Santiago Abascal, șeful formațiunii Vox din Spania și fiul lui Jair Bolsonaro, Eduardo.

Fidesz speră că Trump va face parte din campania lui Orbán, deoarece va fi vorbitorul principal al evenimentului, au declarat autoritățile maghiare.

„Conform planurilor noastre, o serie de americani de profil înalt vor participa la CPAC Ungaria, inclusiv politicieni, precum și gânditori proeminenți și lideri de opinie de dreapta. Suntem siguri că orice informații noi despre oaspeți și vorbitori vă vor ajunge în timp util”, a declarat Szanthó.

Donald Trump a reușit să strângă peste 120 de miliaone de dolari deja pentru campaniile electorale dedicate alegerilor parţiale pentru Congres din noiembrie 2022 şi pentru alegerilor prezidenţiale din 2024, informează cotidianul Financial Times.

Echipa fostului preşedinte al SUA a anunţat că a colectat fonduri electorale de 51 de milioane de dolari în al doilea semestru al anului 2021, astfel că suma totală a fondurilor ajunge la 122 de milioane de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)