Donald Trump, în contextul emailurilor publicate de New York Post: „Joe Biden este și a fost întotdeauna un politician corupt. Familia Biden este o întreprindere penală”

Donald Trump, în contextul emailurilor publicate de New York Post: „Joe Biden este și a fost întotdeauna un politician corupt. Familia Biden este o întreprindere penală”
foto: Hepta.ro / AdMedia / CNP/AdMedia

Donald Trump, președintele în exercițiu al SUA și candidat pentru un nou mandat, l-a criticat în termeni foarte duri pe contracandidatul său la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, Joe Biden, despre care susține că „este și a fost întotdeauna un politician corupt”.

Donald Trump, acuzații dure pentru Joe Biden,în contextul emailurilor publicate de New York Post

„Ați văzut ce se întâmplă cu Biden? Este un politician corupt”, a afirmat Donald Trump, duminică seară, la un eveniment de campanie desfășurat în Carson City, Nevada, SUA, potrivit Fox News.

Când unul dintre susținătorii președintelui american a scandat „trimiteți-o la închisoare” în ceea ce a părut să fie o referire la Hillary Clinton, Donald Trump l-a oprit și l-a corectat: „Nu, trimiteți-l la închisoare”.

„Joe Biden este și a fost întotdeauna un politician corupt. Întotdeauna a fost. În ceea ce mă privește, familia Biden este o întreprindere penală. Chiar este”, a mai adăugat liderul american.

Donald Trump a lansat mai multe „săgeți” către contracandidatul său democrat în discursul de duminică, în care a lăudat în mod repetat publicația New York Post pentru materialul care detaliază presupusele afaceri de corupție derulate de fiul lui Joe Biden, Hunter.

După ceNew York Posta intrat în posesia unui email în care se pretinde că Hunter Biden și-ar fi prezentat tatăl, la acea vreme vicepreședinte al SUA, unei persoane din conducerea companiei ucrainene din sectorul gazelor naturaleBurismaîn anul 2015,Fox Newsa obținut alte emailuri, despre care se presupune că ar arăta că același consilier i-a cerut lui Hunter Biden un „sfat” referitor la cum și-ar putea folosi fiul demnitarului american „influența pentru a transmite un mesaj” astfel încât să se „oprească” ceea ce compania considera ca fiind „acțiuni motivate politic”.

Tot în timpul evenimentului de campanie de duminică, Donald Trump a părut că îl ironizează pe Joe Biden care îl îndemnase să „asculte de oamenii de știință” în gestionarea crizei COVID-19. „Dacă aș fi ascultat de oamenii de știință, acum am fi avut o țară care ar fi fost într-o depresiune masivă”, a spus președintele SUA mulțimii prezente la evenimentul de campanie.

„Acum”, a mai subliniat el, „suntem ca o rachetă. Uitați-vă la cifre (n.r. – economice)”.

Andrew Bates, purtător de cuvânt în echipa de campanie a lui Joe Biden, a oferit o replică la criticile aduse de președinte, punctând într-un comunicat de presă că Donald Trump a prăbușit „economia puternică pe care a moștenit-o de la Administrația Obama-Biden prin subestimarea continuă și atacarea avertismentelor din știință și de la experții medicali care lucrează fără oprire ca să salveze vieți”.

Donald Trump a revenit în prim-planul campaniei electorale sâmbăta trecută, după ce s-a recuperat din COVID-19, boală ce l-a ținut timp de trei zile în Centrul Medical Militar Național Walter Reed.

Cu circa 16 zile rămase până la alegeri, președintele SUA plănuiește să își petreacă această săptămână în principal la evenimente de campanie, cu unele deja planificate pentru Prescott și Tucson, luni, respectiv altele în Erie, Pennsylvania și Gastonia, Carolina de Nord, în zilele următoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie