Donald Trump, împotriva trimiterii de tancuri Ucrainei: „Urmează armele nucleare”

Donald Trump, împotriva trimiterii de tancuri Ucrainei: „Urmează armele nucleare”
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Fostul președinte american Donald Trump nu este de acord cu trimiterea unor tancuri Ucrainei, afirmând că vor urma armele nucleare, Fostul președinte al SUA a făcut un apel la încheierea războiului.

Donald Trump nu este de acord cu trimiterea tancurilor în Ucraina

„ÎNTÂI VIN TANCURILE, APOI ARMELE NUCLEARE. Opriți acest război nebunesc, ACUM. Atât de ușor de făcut”, a transmis fostul președinte republican pe Truth Social, rețeaua de socializare pe care a lansat-o în octombrie 2021.

Comentariile sale au fost preluate imediat de presa rusă.

„Fostul președinte american Donald Trump a spus că transferul de tancuri de către țările occidentale la Kiev ar putea provoca izbucnirea unui conflict nuclear, așa că este necesar să se pună capăt ostilităților din Ucraina cât mai curând posibil”, transmite joi după-masa TASS, cea mai cunoscută agenție de presă a statului rus.

„Transferul tancurilor Leopard 2 și Abrams în Ucraina de către aliații occidentali ar putea provoca izbucnirea unui război nuclear. Fostul președinte american Donald Trump a avertizat despre un astfel de risc”, scrie și Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia

Vestea că Meta îi va permite lui Donald Trump să revină pe Facebook și Instagram după o interdicție de doi ani a fost primită cu furie și indignare în rândul susținătorilor drepturilor civile și siguranței online.

Trmp, din nou activ pe Facebook

Fostului președinte american i se va permite să se întoarcă pe platforme „în săptămânile următoare”, dar „cu noi restricții impuse pentru a descuraja recidivarea”, a scris președintele pentru afaceri globale al Meta, Nick Clegg, într-o postare pe blog în care explică decizia de miercuri, scrie The Guardian.

Liga Anti-Defăimare, NAACP, Free Press, Media Matters și alte grupuri și-au exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea Facebook de a preveni orice atacuri viitoare asupra procesului democratic sau de a înlătura dezinformarea.

„Nu vă înșelați – permițând lui Donald Trump să revină pe platformele sale, Meta alimentează motorul de dezinformare și extremism al lui Trump”, a declarat Angelo Carusone, președinte și CEO al organului de supraveghere Media Matters for America. „Când lui Trump i se oferă o platformă, temperatura crește pe un peisaj care deja fierbe – unul care ne va pune pe calea spre creșterea violenței”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`