Donald Trump îl dă în judecată pe Michael Cohen, fostul său avocat, și cere despăgubiri de 500 de milioane de dolari

Donald Trump îl dă în judecată pe Michael Cohen, fostul său avocat, și cere despăgubiri de 500 de milioane de dolari
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Donald Trump îl dă în judecată pe Michael Cohen, fostul său avocat, și cere despăgubiri de 500 de milioane de dolari pe motiv că ar fi încălcat prevederile contractului din perioada în care colaborau, potrivit CNN.

Donald Trump îl dă în judecată pe Michael Cohen

Acțiunea a fost inițiată miercuri la o instanță federală din Florida, iar Michael Cohen este acuzat că ar fi răspândit informații false despre Trump și și-ar fi încălcat obligațiile contractuale față de fostul președinte american printr-o serie de declarații publice, cărți publicate, podcast-uri și alte apariții în media.

Michael Cohen este cel care ar fi coordonat presupusele plăți către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels în preajma alegerilor prezidențiale din 2016 pentru a o convinge să nu dezvăluie presupusele relații sexuale pe care le-ar fi avut ea și Trump în 2006. Evenimentele s-au transformat într-un dosar penal care a culminat cu punerea lui Donald Trump sub acuzare, o premieră în istoria Casei Albe, iar faptul că Michael Cohen a colaborat cu anchetatorii ar fi stârnit furia fostului președinte, susține CNN.

Donald Trump, primul fost președinte inculpat penal din istoria SUA, a pledat nevinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare.

„Domnul Trump folosește din nou și abuzează de sistemul judiciar ca formă de hărțuire și intimidare împotriva lui Michael Cohen. Domnul Cohen nu se va lăsa descurajat și este încrezător că procesul va eșua pe baza faptelor și a legii”, susține Lanny Davis, avocatul lui Michael Cohen.

În acțiunea inițiată de echipa lui Trump la instanța din Florida, Cohen este acuzat că a dezvăluit informații confidențiale despre relația avocat-client pe care o avusese cu omul de afaceri, în cadrul unor interviuri de presă despre ancheta privind presupusele plăți către Stormy Daniels.

Cohen este acuzat, totodată, că a încălcat și acordul de confidențialitate semnat cu Organizația Trump, în momentul în care a publicat două cărții în care vorbește despre fostul președinte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`