Donald Trump i-a sunat pe cei care l-au propus la Premiul Nobel pentru Pace. Ce le-a transmis președintele american

Donald Trump i-a sunat pe cei care l-au propus la Premiul Nobel pentru Pace. Ce le-a transmis președintele american
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Stefani Reynolds

Nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2021, Donald Trump i-a sunat pe cei doi deputați scandinavi care au venit cu inițiativa. Oficialii Jacobsson și Tybring-Gjedde au făcut dezvăluirea.

Donald Trump i-a contactat pe cei doi scandinavi pentru a le mulțumi pentru propunere, informează TimesOfIsrael.

„Eram în drum spre echitație, cu fiica mea, când președintele Donald Trump m-a sunat și mi-a mulțumit pentru nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace.

Am avut o bună discuție despre pacea în Orientul Mijlociu și în Balcani. Îi urez președintelui succes cu procesele de pace”, a dezvăluit Magnus Jacobsson, deputat creștin-democrat suedez.

Deputat norvegian, despre gestul lui Donald Trump, nominalizat la Premiul Nobel: „Este foarte drăguț”

Și deputatul norvegian Christian Tybring-Gjedde, din Partidul Progesului, a dezvăluit faptul că a fost sunat de către Trump.

„A fost doar pentru a-mi mulțumi pentru nominalizare. Am fost surprins. Este frumos că a făcut asta. Nu cred că toată lumea face la fel. Este foarte drăguț”, a declarat norvegianul.

Cei doi oficiali nordici l-au propus la începutul lunii septembrie pe Donald Trump pentru Premiul Nobel 2021, pentru rolul pe care l-a avut în acordul de normalizare dintre Israel și Emiratele Arave Unite, dar și pentru eforturile sale de apropiere dintre Serbia și Kosovo.

Donald Trump a vorbit în repetate rânduri în spațiul public despre nominalizarea sa la Premiul Nobel, ce reprezintă un argument electoral, în ceea ce privește alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`