Donald Trump, grațiere în ultimele minute de mandat. Ce fapte a comis Albert Pirro, soțul unei susținătoare a fostului președinte

Donald Trump, grațiere în ultimele minute de mandat. Ce fapte a comis Albert Pirro, soțul unei susținătoare a fostului președinte
Foto: Facebook / Donald Trump

Donal Trump a profitat de ultimele momente petrecuteîn fucția de președinte al SUA. Cu mai puțin de jumătate de oră înainte de expirarea mandatului, Trump a acordat ultima grațiere unei persoane condamnate la închisoare.

Președintele Donald J. Trump a acordat o grațiere completă lui Albert J. Pirro Jr.”, a anunțat secretarul de presă adjunct Judd Deere într-un comunicat, a transmisccn.com.
Pirro este fostul soț al judecătoarei Jeanine Pirro, prezentatoare la televiziunea conservatoare Fox News și susținătoare vocală a lui Trump de-a lungul mandatului său.
Albert Pirro a fost condamnat pentru evaziune fiscală și pentru deducerea ilegală a 1,2 milioane de dolari din cheltuielile personale prin afacerile sale.

Potrivit presei internaționale,Donald Trump ar fi grațiat aproximtiv 143 de persoane în ultimele ore ale mandatului său de președinte.

Printre cei care au fost scutiți de pedeapsa cu închiosarea se numără șifostul său strateg Steve Bannon, dar și celebrități precum rapperul Lil Wayne.

Totodată,la sfârșitul lunii decembrie 2020, au fost scutiți de pedeapsă șipatru americani condamnaţi pentru uciderea unor civili irakieni în timp ce lucrau drept contractori, în 2007. În acest caz, fostul președinte a încălcat obligaţiile Statelor Unite în cadrul legislaţiei internaţionale.

Există însă niște prevederi ambigue în Constituție care i-ar permite președintelui să acorde grațieri „secrete”, fără a fi nevoit să le anunțe public și nici măcar să notifice Congresul, spun experți citați deThe Guardian.

Joe Biden a fost investit în funcția depreședinte al SUA, după înfrângerea lui Donald Trump

Joe Bidena depus jurământul de învestitură, miercuriși a devenit oficial cel de-al 46-lea președinte al SUA. În cadrulceremoniei de inaugurare, noul șef al statului american a subliniat că, astăzi, SUA nu celebrează triumful unui candidat, ci al „cauzei democrației”, și a îndemnat la unitate națională, spunând că povestea americană este despre întregul său popor, nu despre un om sau altul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`