Donald Trump, ANCHETAT pentru FRAUDĂ FISCALĂ! Suma COLOSALĂ pe care ar fi primit-o de la părinţii săi, prin manevre de evaziune

Donald Trump, ANCHETAT pentru FRAUDĂ FISCALĂ! Suma COLOSALĂ pe care ar fi primit-o de la părinţii săi, prin manevre de evaziune

Donald Trump este în centrul unui nou mega-scandal.
Cotidianul New York Times (NYT) a publicat o anchetă potrivit căreia actualul preşedinte al SUA ar fi primit peste 400 de milioane de dolari de la părinţii săi, în parte prin manevere de evaziune fiscală.
În urma dezvăluirilor, serviciul impozitelor din statul New York a deschis o anchetă.

Informaţiile au fost dezminţite de un avocat al preşedintelui american şi de o purtătoare de cuvânt a Casei Albe.

NYT a scris marţi, într-un articol despre averea lui Trump, că fostul magnat în domeniul imobiliar este departe de a se fi creat singur, aşa cum susţine el.

Citând declaraţii de impozite şi documente financiare confidenţiale, cotidianul afirmă că, din tinereţe şi până în prezent, fostul magnat în domeniul imobiliar a beneficiat, la fel ca cei patru fraţi şi surori, de venituri provenind din imperiul imobiliar al tatălui său, Fred, scrie news.ro, citând AFP.
Suma totală a acestor venituri primite de Donald Trump este echivalentă cu 413 milioane de dolari în prezent.

Potrivit cotidianului, Donald Trump a primit, de la vârsta de trei ani, 200.000 de dolari pe an (în dolari actuali), iar la opt ani el era milionar.

După dezvăluiri, serviciul de impozite al statului New York a anunţat că „trece în revistă” acuzaţiile din articolul New York Times într-o anchetă cu privire la averea preşedintelui american.
”Preşedintele Trump a participat la strategii fiscale îndoielnice, în anii ’90, şi anume la fraude ilicite, care i-au sporit considerabil averea pe care a primit-o de la părinţi”, a scris publicaţia citată.

Încă din prima frază a anchetei publicate marţi, ziarul îl acuză frontal pe preşedintele american de fraudă fiscală.
NYT susţine că preşedintele împreună cu fraţii şi surorile sale ar fi înfiinţat o firmă paravan, cu scopul de a-şi ascunde donaţiile de la părinţi.

Donald Trump şi-ar fi ajutat tatăl să profite în mod necuvenit de milioane de dolari sub formă de deduceri fiscale şi să-şi subevalueze averile imobiliare cu scopul de a reduce impozitele de plătit la transferarea loc către copii.
Copiii Trump ar fi primit în total ”o sumă cu mult mai mare de un miliard de dolari”. La un impozit de 55% asupra moştenirilor şi donaţiilor, în vigoare la acea vreme, ei ar fi avut de plătit 550 de miioane de dolari, dar au plătit doar 52,5 milioane, potrivit ziarului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie