Donald Trump este oficial candidatul republicanilor la președinția SUA. Alegerea sa pentru postul de vicepreședinte este J.D. Vance, un om care în trecut îl critica vehement

Donald Trump este oficial candidatul republicanilor la președinția SUA. Alegerea sa pentru postul de vicepreședinte este J.D. Vance, un om care în trecut îl critica vehement
Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Jintak Han

Donald Trump a fost nominalizat oficial pentru poziția de candidat al republicanilor la alegerile prezidențiale americane de pe 5 noiembrie și l-a ales pe J.D. Vance, senator de Ohio, drept candidat la funcția de vicepreședinte, potrivit CNN.

Donald Trump l-a ales pe J.D. Vance să candideze alături de el în noiembrie

Candidatul republicanilor la funcția de președinte al Statelor Unite a confirmat că partenerul său în cursa prezidențială va fi senatorul J.D. Vance.

„După dezbateri și analize îndelungate și având în vedere talentele extraordinare ale altora, am decis că persoana cea mai potrivită pentru a-și asuma funcția de vicepreședinte al Statelor Unite este Senatorul J.D. Vance al Marelui Stat Ohio. J.D. a servit cu onoare țara noastră în corpul pușcașilor marini, a absolvit Universitatea de Stat din Ohio în doi ani, Summa Cum Laude, și este absolvent al Facultății de Drept din Yale, unde a fost redactor al Yale Law Journal și președinte al Yale Law Veterans Association”, a declarat Donald Trump într-o postare pe platforma Truth Social.

J.D. Vance se va „concentra puternic pe muncitorii și fermierii americani”

„Cartea lui J.D., «Hillbilly Elegy», a devenit un bestseller major și un film, deoarece îi susține pe bărbații și femeile muncitoare din țara noastră. J.D. a avut o carieră de succes în domeniul tehnologiei și finanțelor, iar acum, în timpul campaniei, se va concentra puternic pe oamenii pentru care a luptat cu atâta strălucire, muncitorii și fermierii americani din Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio, Minnesota și mult mai departe…”, a adăugat cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite.

„Ca vicepreședinte, J.D. va continua să lupte pentru Constituția noastră, să fie alături de trupele noastre și să facă tot ce poate pentru a mă ajuta să fac America grozavă din nou. Felicitări senatorului J.D. Vance, soției sale, Usha, (…) și celor trei copii ai lor”, a adăugat Donald Trump.

J.D. Vance, care va împlini 40 de ani în august, a fost protagonistul unei întoarceri la 180 de grade, transformându-se dintr-un critic aprig într-un apropiat al fostului președinte american, potrivit Politico. Senatorul, care în trecut se descria drept un conservator  de tip „never Trump”, a ajuns apoi să afirme că s-a înșelat când l-a criticat pe fostul președinte, prezentând scuze pentru atacurile pe care i le-a adresat într-un interviu din iulie 2021, potrivit abc7.com.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`