Donald Trump, explicații cu privire la mutarea Ambasadei la Ierusalim. Declarațiile au fost făcute de față cu Merkel

Donald Trump, explicații cu privire la mutarea Ambasadei la Ierusalim. Declarațiile au fost făcute de față cu Merkel

Președintele Donald Trump a explicat, în timpul conferinței de presă alături de cancelarul german Angela Merkel aflată în vizită în America, de ce SUA își mută așa repede ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, anunțul fiind făcut de Chris Terheș, președintele coaliției românilor din SUA împotriva corupției, pe pagina sa de Facebook.

Trump a povestit că, inițial, responsabilii de la Departamentul de Stat au venit cu un proiect, discutat de pe timpul președintelui Barack Obama, ca pentru 1 miliard de dolari să facă o nouă ambasadă la Ierusalim, proiect care s-ar fi finalizat în 10 ani.

Însă, actualul președinte l-a sunat pe ambasadorul american din Israel, care i-a spus că nu e nevoie de o asemenea investiție, deoarece SUA deja are o proprietate în Ierusalim, are și o clădire acolo, care pentru 100 și ceva de mii de dolari poate fi transformată în ambasadă, iar proiectul poate fi gata în 3 luni.

Trump a spus să nu fie 150 de mii, ci 300-400 de mii de dolari, dar că nu se compară cele două opțiuni, așa că a optat pentru aceasta din urmă, care era și mai ieftină și cu termen de implementare mai rapid.

Marea lovitură este dată, însă, de Trump, care s-ar putea duce la deschiderea ambasadei americane de la Ierusalim, scrie Flux24.

Comentând și relatând explicațiile președintelui american, Chris Terheș, se întreabă dacă nu cumva președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea e la curent cu noile evoluții.

Astfel, acesta a scris: ”Intrebare: dat fiind ca Dragnea a spus ca e bine ca si Romania sa-si mute ambasada, oare va merge si Dragnea la eveniment si se va intalni cu Trump? Cine l-a consiliat pe Dragnea stia dedesubturile astea. Sclavii de pe Dambovita au fost luati pe nepregatite. Daca nu s-ar mai doar citi si cita intre ei, dar s-ar mai si documenta si gandi, poate sclavii n-ar fi luati pe nepregatite. Lumea e mult mai complexa si nu se rezuma doar la bula lor”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie