Donald Trump critică virulent schimbul de deținuți între Rusia și Occident: „Au făcut o afacere bună. O victorie pentru Putin”

Donald Trump critică virulent schimbul de deținuți între Rusia și Occident: „Au făcut o afacere bună. O victorie pentru Putin”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Donald Trump a criticat schimbul de deținuți încheiat între Rusia și Occident, susținând că este o „victorie pentru Putin”, informează AFP.

„Ruşii au făcut o afacere bună”, a declarat fostul președinte american cu privire la cel mai mare acord de eliberare de deținuți de la sfârșitul Războiului Rece.

Donald Trump susține că schimbul de deținuți între Rusia și Occident este o „victorie pentru Putin”

Schimbul între Rusia și Occident a inclus 26 de persoane, printre care și jurnalistul american Evan Gershkovich de la Wall Street Journal.

„Cred că este minunat că Evan se întoarce”, a declarat Donald Trump. „Dar aceste acorduri sunt teribile, vor duce la un număr considerabil de răpiri”, a continuat el, potrivit Agerpres.

Donald Trump a declarat că nu va critica acest acord și că este „bine că ei s-au întors în casă”. Cu toate acestea, rușii „au făcut o afacere fenomenală, iar aceasta creează un precedent foarte rău”.

„Este o victorie pentru Putin”, a adăugat fostul președinte american.

În schimbul de deținuți între Rusia și Occident, Aleksei Navalnîi, care a murit în închisoare în februarie 2024, ar fi fost eliberat dacă președintele rus Vladimir Putin nu ar fi luat decizia de a-l asasina.

„Da, acesta este schimbul în care, aşa cum ne aşteptam, Aleksei Navalnîi ar fi trebuit să fie eliberat în februarie”, a scris Leonid Volkov pe contul său de Telegram.

Acest schimb de deținuți a fost programat inițial pentru luna februarie, însă din cauza decesului lui Navalnîi, a fost amânat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`