COVID-19: Donald Trump anunță că vârful epidemiei a fost depășit în SUA. Unele state americane ar putea fi redeschise în aprilie

COVID-19: Donald Trump anunță că vârful epidemiei a fost depășit în SUA. Unele state americane ar putea fi redeschise în aprilie
Foto: hepta.ro

Președintele Donald Trump spune că SUA au „trecut de vârful” pandemiei dacă ne raportăm la noilor cazuri de Covid-19 raportate și a prezis că unele state se vor redeschide în cursul lunii aprilie. În cadrul informării zilnice a Casei Albe despre virus, Donald Trump a declarat că noile linii directoare de redeschidere vor fi anunțate joi, în urma unor discuții cu guvernanatorii.

SUA au peste 638.000 de cazuri de Covid-19 confirmate și peste 30.800 de decese, scrie bbc.com.

„Datele sugerează că, la nivel național, am trecut de vârful cazurilor noi”, a declarat miercuri Donald Trump reporterilor. „Sperăm că acest lucru va continua și vom face progrese mari.”

Întrebat de ce SUA au reprezentat o proporție atât de semnificativă a cifrei de decese globale de 136.908, Trump a acuzat alte țări că ar minti cu privire la rata mortalității lor. „Crede cineva cu adevărat numărul raportat de unele dintre aceste țări?” a spus Trump, referindu-se la China.

El a mai spus că SUA analizează rapoarte neverificate că coronavirusul a ieșit dintr-un laborator din Wuhan, mai degrabă decât dintr-o piață. Presa americană a raportat că ambasada SUA de la Beijing a ridicat îngrijorări cu privire la siguranța la două laboratoare din Wuhan. Totuși, marți, generalul Mark Milley a declarat că serviciile de informații din SUA credeau că sunt mai multe șanse ca virusul să apară în mod natural.

Administrația Trump a creionat anterior data de 1 mai ca o posibilă perioadă pentru redeschiderea națiunii, însă președintele a spus că unele state ar putea reveni la normalitate mai devreme. Când a fost întrebat despre pericolele redeschiderii statelor, Trump a spus: „De asemenea, gradul de mortalitate este un indicator implicat în menținerea carantinei”.

El a menționat subiectul problemelor de sănătate mintală, spunând că liniile telefonice destinate persoanlor care înceracă să se sinucidă „explodează” pe măsură ce economia îngheață. Milioane de americani și-au pierdut locul de muncă din cauza măsurilor de blocare în toată țara, iar numărul șomajului este la niveluri record.

COVID-19 a lovid puternic în economia americană

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 8,7% în martie, cea mai mare scădere din 1992 încoace, conform datelor guvernamentale publicate miercuri. Între timp, guvernatorii din Connecticut, Maryland, New York și Pennsylvania au emis fiecare ordine sau linii directoare potrivit cărora rezidenții să poarte măști de față în timp ce se aventurează în societate în săptămânile următoare.

În acest context, președinteleDonald Trumpa anunțat că este aproape să pună la punct un plan, pentru a depăși criza provocată decoronavirusși a redeschide economiaSUA

Miercuri, primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a declarat că întâlnirile mari, cum ar fi evenimentele sportive și concertele, probabil, nu vor fi permise în oraș până în 2021.

Între timp, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că China trebuie să arate „transparență deplină” în ceea ce privește coronavirusul.

SUA, cea mai afectată țară de pandemie

SUA au înregistrat marţi un bilanţ record al deceselor provocate de pandemia de COVID-19, cu 2.228 de persoane care au murit după ce au fost infectatecu noul coronavirus,în 24 de ore, cel mai mare număr zilnic de morţi la nivel mondial.

Numărul total de decese de la declanşarea epidemiei noului coronavirus înSUAa atins 25.757.

SUAau devenit la sfârşitul săptămânii trecute cea mai afectată țară de pandemia de covid-19, depăşind Italia (peste 21.000 de morţi), Spania (peste 18.000 de morţi) şi Franţa (peste 15.700 de morţi).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`