Donald Trump, convins că Vladimir Putin îl va elibera pe Evan Gershkovich dacă revine la președinția SUA: „Va face acest lucru pentru mine și nu vom plăti nimic!”

Donald Trump, convins că Vladimir Putin îl va elibera pe Evan Gershkovich dacă revine la președinția SUA: „Va face acest lucru pentru mine și nu vom plăti nimic!”
Foto: Hepta - Zuma Press / Al Grillo Zuma Press WireService

Donald Trump a declarat într-o postare pe rețelele sociale că se va folosi de relația sa cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a obține eliberarea lui Evan Gershkovich, reporter Wall Street Journal, din închisoarea rusească în care se află, relatează Reuters.

Donald Trump, convins că l-ar convinge pe Vladimir Putin să îl elibereze pe Evan Gershkovich

În postarea de pe platforma Truth Social, Donald Trump susține că acest lucru se va întâmpla la scurtă vreme după alegerile din noiembrie, în cadrul cărora va încerca să îl învingă pe președintele în exercițiu, Joe Biden.

„Evan Gershkovich, reporterul de la The Wall Street Journal, care este deținut în Rusia, va fi eliberat aproape imediat după alegeri, dar cu certitudine înainte să preiau mandatul. Va fi acasă, în siguranță și alături de familia lui”, susține candidatul republicanilor la prezidențialele americane.

„Nu vom plăti nimic!”

„Vladimir Putin, Președintele Rusiei, va face acest lucru pentru mine, dar pentru nimeni altcineva, și nu vom plăti nimic!”, a subliniat Donald Trump.

Autoritățile ruse l-au arestat pe Evan Gershkovich în martie 2023, în baza unor acuzații de spionaj pe care el, publicația sa și administrația Biden le-au negat vehement. Stă de mai bine de un an într-o închisoare din Moscova și nu a fost fixată nicio dată pentru proces.

În februarie, Vladimir Putin declara că ar fi posibilă o eliberare în schimbul unui rus aflat în detenție în Germania pentru crimă.

Donald Trump susține și că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în cel mult 24 de ore de la revenirea la Casa Albă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`