Cartea pe care Donald Trump nu vrea să o citești. Casa Albă încearcă să o blocheze de la publicare

Cartea pe care Donald Trump nu vrea să o citești. Casa Albă încearcă să o blocheze de la publicare
Foto: hepta.ro

Administrația Trump a intentat un proces împotriva unui fost consilier de securitate, pentru publicarea unei cărţi despre Casa Albă,pentru că ea ar divulga secrete de maximăsiguranţă, informează NewsSky.com.

Oficialii susțin că respectiva carteconține ”informații clasificate” care ar putea dăuna securității naționale și că nurespectăprocedurile corespunzătoare.

Fostul consilier de securitatenaționalăa Statelor Unite, John Bolton, a fost trimis în judecată de administrația Trump pentru a împiedica publicarea unei cărți despre experiența sa la Casa Albă.

Faptul căJohn Bolton„și-a permis” să scrie un memoriu despre cariera sa pe care a petrecut-o la Casa Albă, l-a determinat peDonald Trumpsă răbufnească.

Casa Albă încearcă săblocheze cartea de la publicare

Președintele Statelor Unite ale Americii a catalogat memoriul lui John Bolton drept „ extrem de nepotrivit”.

De asemenea, președintele american, Donald Trump, a afirmat desprefostul său consilier în domeniul securității naționalecă ar fi putut minți în volumul său.

Procesul reprezintă doar o parte dintr-o bătălie de luni de zile între John Boston şi Casa Albă, cu privire la lansarea cărţii care tinde să critice politica externă a administraţiei Trump.Aceasta este una dintre cele mai agresive încercări ale lui Trump de a face un fost consilier de la Casa Albă să nu-şi publice experienţa.

Reprezentanţii editurii Simon & Schuster, care se ocupă de publicarea cărţii lui Boston, au spus într-un comunicat că ”procesul acesta nu este altceva decât un efort al administraţiei de a stopa publicarea unei cărţi care ar răni orgoliul preşedintelui”.

„Aceasta este cartea pe care Donald Trump nu vrea să o citești”, se mai arată în comunicat.Memoriul este de așteptat să afirme„fărădelegile” lui Trump.

Procesul vine la o zi după ce președintele Trump a declarat că JohnBolton va încălca legea dacă cartea ar fi publicată.

Boston dorește să lanseze cartea cu orice preț

Documentele judiciare arată că Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe (CSN) ”a stabilit că manuscrisul în forma sa actuală conține anumite pasaje – câteva paragrafe în lungime – care divulgă informații clasificate de securitate națională”.

Publicarea cărții „ar provoca vătămări ireparabile, deoarece dezvăluirea cazurilor de informații clasificate din manuscris ar putea fi rezonabil de așteptat să provoace daune grave, sau excepțional de grave, securității naționale a Statelor Unite”, potrivit procesului.

Cu toate acestea, cartea lui Boston a fost deja livrată în depozite, înainte de lansarea acesteia.

Avocatul lui Bolton a declarat săptămâna trecută că publicarea memoriului va continua conform planificării pentru 23 iunie și a acuzat Casa Albă că a încercat în mod nedrept să înghețe acest eveniment. Totodată, avocatul a afirmat cădupă lansarea cărții Boston se va ocupa de proces,noteazăCnnNews.com.

„Aceasta este o încercare transparentă de a folosi securitatea națională ca pretext pentru a-l cenzura pe domnul Bolton, cu încălcarea dreptului său constituțional de a vorbi în probleme de maximă importanță publică. Această încercare nu va reuși, iar cartea domnului Bolton va fi publicată pe 23 iunie”, a spus avocatul lui John Bolton.

Oficialii de la Casa Albă vor face tot posibilul, pe calea justiției, să împiedice publicarea memoriului lui John Bolton, eveniment ce este programat pe 23 iunie, relatează Fox News.„The Room Where It Happened: A White House Memoir”, este numele volumului scris de John Bolton.

John Bolton a fost concediat în septembrie anul trecut, după 17 luni de muncă, acesta fiind cel de-al treilea consilier de securitate națională care a plecat în timpul mandatului președinteluiTrump.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`