Donald Trump califică drept o „ruşine” ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Donald Trump califică drept o „ruşine” ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris
Donald Trump. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, a descris luni, 29 iulie, drept o „ruşine” ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Ceea ce au făcut a fost o ruşine”

„Sunt foarte deschis la minte, dar cred că ceea ce au făcut a fost o ruşine”, a declarat fostul preşedinte american într-un interviu pentru Fox News, citat de AFP.

Întrebat ce fel de ceremonie de deschidere şi-ar dori să vadă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028, dacă ar fi atunci preşedinte, acesta a precizat că nu vor avea „Cina cea de Taină”.

„Nu vom avea o Cina cea de Taină, aşa cum au făcut-o zilele trecute”, a spus Donald Trump, scrie Agerpres.

Cum au reacționat organizatorii Jocurilor Olimpice 2024, după momentul „Cina cea de Taină”

Amintim că, una dintre secvenţele ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a stârnit polemici, reprezentând un grup de persoane la masă, este o scenă care a făcut trimitere la „Cina cea de taină”.

Criticați pentru alegerea unuia dintre momentele de la ceremonia de deschidere „Cina cea de Taină” a lui Leonardo Da Vinci, organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 au venit cu o primă reacție.

Scena semăna cu cea biblică în care Iisus Hristos și apostolii împărtășesc ultima masă înainte de crucificare numai că la JO au apărut travestiți, un model transsexual și un cântăreț dezbrăcat, costumat în zeul grec al vinului Dionysos.

„E clar că nu am avut nicio intenție să arătăm lipsă de respect față de vreun grup religios. Ceremonia de deschidere a dorit să celebreze toleranța în comunitate. Credem că acest scop a fost atins. Dacă oamenii se simt lezați, chiar ne cerem scuze“, a spus Anne Descamps, directorul de comunicare al JO Paris 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)