Donald Trump, bucuros că poziția sa a fost lăudată de Vladimir Putin

Donald Trump, bucuros că poziția sa a fost lăudată de Vladimir Putin
Imagine de la întrevederea pe care au avut-o Vladimir Putin și Donald Trump în iunie 2019, în marja Summitului G20 de la Osaka, Japonia. Foto: Hepta.ro / DPA Images

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, spune că s-a bucurat să audă că poziția sa a fost lăudată de liderul Rusiei, Vladimir Putin, transmite The Guardian.

Donald Trump, al 45-lea președinte al Statelor Unite, este favorit să fie nominalizat drept candidat al Partidului Republican la alegerile din 2024.

Donald Trump s-a arătat bucuros că poziția sa a fost lăudată de Vladimir Putin

Când i s-a spus într-un interviu pentru NBC că Putin a lăudat poziția sa în privința invaziei lansate de Rusia împotriva Ucrainei, Donald Trump a replicat: „Mă bucur că a spus asta. Deoarece asta înseamnă că ceea ce spun este corect”.

Afirmațiile fostului președinte american au fost criticate în anumite medii politice. Grupul „Republicans against Trump” de pe platforma X a distribuit secvențele, cu mesajul: „Un vot pentru Trump este un vot împotriva Americii”.

După izbucnirea războiului din Ucraina, Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că ar fi putut pune capăt conflictului în doar câteva ore dacă ar mai fi președinte al Statelor Unite, o afirmație lăudată de Vladimir Putin la un forum economic desfășurat recent în Rusia.

„Domnul Trump spune că rezolva toate problemele arzătoare în termen de câteva zile, inclusiv criza ucraineană. Nu putem decât să ne bucurăm de acest lucru”, a spus președintele Rusiei.

În interviul pentru NBC, fostul președinte al SUA și-a nuanțat poziția, spunând că pur și simplu i-ar pune pe Vladimir Putin și Volodimir Zelenski „într-o cameră și aș scoate la capăt un acord”.

Întrebat de moderator dacă poate să explice mai în detaliu, el a evitat să răspundă: „Dacă îți spun cu exactitate, îmi pierd toate pârghiile de negociere”.

„Adică nu poți chiar să spui exact ce vei face. Însă i-aș spune anumite lucruri lui Putin. I-aș spune anumite lucruri lui Zelenski”, a adăugat Donald Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`