Donald Trump ar putea decide ca New York să intre în carantină, ca urmare a răspândirii COVID-19

Donald Trump ar putea decide ca New York să intre în carantină, ca urmare a răspândirii COVID-19
Foto: hepta.ro

Președintele Trump a declarat, sâmbătă după-amiază, că ia în considerare „o punere în aplicare” a carantinei pentru New York și New Jersey și a unor părți din Connecticut. Decizia ar putea fi anunțată la sfârșitul zilei.

El nu a spus altceva decât că în urma măsurii călătoria va fi restricționată în afara zonei de carantină și că va fi o perioadă de două săptămâni.

„Vreau să fie în carantină pentru că este un focar”, a declarat el reporterilor sâmbătă. „Mă gândesc la asta”.

Președintele a spus că nu dorește să o facă, dar consideră că este o posibilă măsură drastică de combatere a răspândirii coronavirusului. El a spus că newyorkezii se deplasau în Florida și că răspândeau coronavirusul acolo, scriefox5ny.com.

Președintele Trump a făcut comentarii în timp ce pleca de la Casa Albă să se îndrepte spre Norfolk, Virginia pentru a vedea o navă spital care urma să se îndrepte spre New York pentru a oferi camere de urgență pentru internarea bolnavilor COVID-19.

Andrew Cuomo, guvernatorul New York a anunțat, într-o conferință de presă sâmbătă după-amiază, că în New York există 52.318 cazuri de coronavirus, 7.328 de persoane au fost spitalizate, 1.755 sunt pacienți la terapie intensivă și 2.726 au fost externați. Numărul morților a crescut până la 728.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`