Șefii a trei mari companii aeriene, scrisoare către Donald Trump. Liderul de la Casa Albă, rugat să stopeze ascensiunea Air Italy în SUA

Șefii a trei mari companii aeriene, scrisoare către Donald Trump. Liderul de la Casa Albă, rugat să stopeze ascensiunea Air Italy în SUA
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Douliery Olivier/ABACA

Deși rareori se întâlnesc față în față, șefii de la American, Delta și United Airlines s-au reunit săptămâna trecută pentru a-l ruga pe președintele american Donald Trump să oprească Air Italy din a mai face atâtea zboruri non-stop între SUA și Europa. Air Italy este deținută în proporție de 49% de Qatar Airways, despre care pretind că încalcă o înțelegere cu guvernul american de anul trecut.

Doug Parker, Edward Bastian și Oscar Munoz, directorii generali de la American, Delta și respectiv United, i-au trimis lui Trump o scrisoare cu această solicitare și au pus-o și pe câte o pagină în New York Times și New York Post, ca să fie siguri că ajunge în fața lui, notează inc.com.

Liderii celor trei companii și-au expus argumentele încercând, totodată, să-l flateze pe președinte. I-au transmis că Qatar Airways încalcă o „înțelegere istorică” negociată chiar de administrația sa și i-au cerut să oprească această companie „să facă rău muncitorilor americani”. Situația „reprezintă o amenințare gravă pentru locurile de muncă din America și pentru sănătatea industriei aviatice”, se mai arată în scrisoare.

„Apreciem conducerea dumneavoastră hotărâtă să impună principii corecte de comerț și vă rugăm să continuați să luați poziție în favoarea celor peste 1,2 milioane de muncitori americani ale căror locuri de muncă depind de puternica și energica industrie aviatică pentru pasageri”, i-au mai scris șefii celor trei companii aeriene președintelui Donald Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`