Donald Trump acuzat de abuz sexual și defăimare în cazul E. Jean Carroll, dar nu și de viol. Va trebui să plătească daune de 5 milioane de dolari

Donald Trump acuzat de abuz sexual și defăimare în cazul E. Jean Carroll, dar nu și de viol. Va trebui să plătească daune de 5 milioane de dolari
Foto: Hepta.ro

Șase bărbați și trei femei l-au găsit pe Donald Trump vinovat de abuz sexual și defăimare în cazul E. Jean Carroll, dar au respins acuzația de viol.

Juriul a stabilit că E. Jean Carroll a dovedit că Trump a abuzat-o sexual, dar a respins acuzația că ar fi fost violată

Un juriu din Manhattan l-a găsit marți pe fostul președinte Donald J. Trump responsabil pentru abuzul sexual al editorialistei E. Jean Carroll, într-un proces civil foarte mediatizat care a încercat să aplice responsabilitatea erei #MeToo unei figuri politice dominante.

Deși mai mult de o duzină de femei l-au acuzat pe Donald Trump de comportament sexual nepotrivit de-a lungul anilor, acuzații pe care acesta le-a negat întotdeauna, cazul lui E. Jean Carroll este primul în care o astfel de afirmație a fost testată cu succes în fața unui juriu, surs[ foto> captur[ YT
Juriul federal format din șase bărbați și trei femei l-a considerat, de asemenea, pe Trump, în vârstă de 76 de ani, responsabil pentru defăimarea lui E. Jean Carroll atunci când a postat o declarație pe site-ul său Truth Social în octombrie, numind cazul ei împotriva sa „o escrocherie completă” și „o farsă și o minciună”.

După numai trei ore de deliberare, juriul a stabilit că Carroll a dovedit că Trump a abuzat-o sexual, dar a respins acuzația că ar fi fost violată.

Deși mai mult de o duzină de femei l-au acuzat pe Donald Trump de comportament sexual nepotrivit de-a lungul anilor, acuzații pe care acesta le-a negat întotdeauna, cazul lui E. Jean Carroll este primul în care o astfel de afirmație a fost testată cu succes în fața unui juriu.

Verdictele unanime ale juriului au fost pronunțate după trei ore de deliberare la Curtea Federală Districtuală din Manhattan. Constatările sale sunt civile, nu penale, ceea ce înseamnă că Trump nu a fost condamnat pentru nicio infracțiune și nu riscă să facă închisoare, potrivit The Guardian.

Donald Trump va fi nevoit să plătească în total daune de 5 milioane de dolari. Pentru acuzația de lovire sau alte violențe, 2 milioane de dolari ca despăgubiri și 20.000 de dolari ca daune punitive, iar pentru defăimare, 2,7 milioane de dolari ca despăgubiri și 280.000 de dolari ca daune punitive.

Trump a calificat verdictul privind abuzurile sexuale drept o „rușine”

Într-o postare pe rețeaua sa de socializare, Donald Trump a reacționat la faptul că juriul federal l-a găsit responsabil pentru abuz sexual și defăimare și l-a condamnat la plata unor daune totale de 5 milioane de dolari:

„Nu am absolt nici cea mai mică idee despre cine este această femeie. Acest verdict este o rușine – o continuare a celei mai mari vânători de vrăjitoare din toate timpurile!” – a scris el.

El urmează să participe mâine seară la o adunare publică organizată de CNN în New Hampshire – și cu siguranță va fi întrebat atunci despre verdicte.

E. Jean Carroll a ieșit zâmbind, în timp ce era escortată spre mașină: „Suntem foarte fericiți.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`