Donald Trump a dezvăluit cum va pune capăt războiului din Ucraina până de Anul Nou, dacă va fi ales președinte

Donald Trump a dezvăluit cum va pune capăt războiului din Ucraina până de Anul Nou, dacă va fi ales președinte
Donald Trump. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Candidatul republican la președinție, Donald Trump, a declarat că, dacă va câștiga alegerile, va pune capăt războiului din Ucraina până la începutul anului nou. El spune că va reuși să facă acest lucru chiar înainte de a prelua oficial funcția, pe 20 ianuarie.

Donald Trump a promis din nou că va pune capăt războiului din Ucraina

„Dacă câștigăm, cred că pot rezolva acest război în calitate de președinte ales înainte chiar de a prelua mandatul. Pot opri acest război pentru că este un război teribil, teribil. Și sunt mult mai mulți oameni care mor în Ucraina decât realizează lumea”, a spus Trump la Clubul Economic din New York.

Potrivit politicianului, planul său este să reducă prețurile la energie la jumătate sau mai mult în decurs de 12 luni de la preluarea mandatului. „Putin nu poate lupta cu petrol la 40 de dolari”, a notat Trump, potrivit The Moscow Times, citată de Adevărul.

În septembrie 2023, republicanul a făcut deja o declarație similară. El a susținut că, dacă prețul unui baril de petrol ar fi scăzut la 40 de dolari, Rusia nu ar fi putut duce războiul în Ucraina.

Trump a vorbit anterior de mai multe ori despre capacitatea sa de a asigura rapid pacea dacă va reveni la președinție. „Voi suna literal două persoane în noaptea în care voi câștiga: [Vladimir] Putin și [Vladimir] Zelenski (…) Vom încheia un acord în 24 de ore”, a spus el, fără a oferi detalii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`