Donald Trump a declarat în mod public că a primit doza supra-rapel a vaccinului anti-COVID, atrăgând furia fanilor săi

Publicat: 21 12. 2021, 09:13
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a dezvăluit că a primit doza supra-rapel, cunoscută drept și booster, a vaccinului anti-COVID-19, atrăgând în așa fel acuzele fanilor săi, arată NBC News.

Trump, declarație publică că s-a vaccinat

Trump a făcut dezvăluirea duminică seara în timpul finalului a „The History Tour”, un interviu live pe care l-a făcut cu fosta gazdă Fox News – Bill O’Reilly.

În timp ce Trump și-a exprimat opoziția față de mandatele de vaccinare, el și-a asumat de mult meritul pentru vaccinurile dezvoltate în timpul mandatului său. În același timp, el a refuzat să-și îndemne susținătorii să le ia, chiar dacă republicanii sunt mult mai puțin probabil ca democrații să fie protejați.

De exemplu, în timp ce alți lideri mondiali, inclusiv fostul vicepreședinte Mike Pence, președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, și-au primit dozele în mod public pentru a promova medicamentul care salvează vieți, Trump a ales să-l primească în privat – o recunoaștere a nepopularității vaccinului. Deși a acuzat administrația Biden pentru nivelurile ridicate de scepticism privind vaccinurile, el a subminat în mod repetat recomandările de sănătate publică în timpul mandatului, încurajând utilizarea de tratamente nedovedite și minimizând amenințarea pe care o reprezenta virusul în timp ce încerca să prioritizeze redresarea economică.

SUA, recomandări privind varianta sud-africană

„Simt că sunt într-o formă bună din acest punct de vedere. Mă uit la chestii mai târziu. Nu sunt împotrivă, dar probabil că nu este pentru mine.”, a declarat Trump pentru Wall Street Journal.

SUA i-au îndemnat pe toți americanii eligibili să primească supra-rapelul cât mai repede posibil, deoarece țara se confruntă cu o creștere a noii variante Omicron. Atât Moderna, cât și Pfizer au spus vaccinurilor lor COVID-19 par să ofere protecție împotriva noii tulpini, despre care dovezile preliminare sugerează că poate evita mai bine vaccinurile decât versiunile anterioare, dar doar dacă persoanele se vaccinează cu doza supra-rapel.