Donald Trump a creat din nou isterie pe rețelele de socializare: „Vaccinul Moderna a fost aprobat masiv. Distribuirea trebuie să înceapă imediat”

Donald Trump a creat din nou isterie pe rețelele de socializare: Vaccinul Moderna a fost aprobat masiv. Distribuirea trebuie să înceapă imediat”
Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn

Donald Trump a creat din nou isterie pe rețelele de socializare cu un anunț surprinzător depre noul vaccin împotriva COVID-19.

Donald Trump a anunțat că vaccinul Moderna a fost autorizat

Președintele SUA în funcție a anunțat pe Twitter că vaccinul împotriva covid-19 produs de Moderna a fost autorizat masiv, iar distribuirea acestuia începe imediat.

Anunțul lui Donald Trump vine în contextul în care, în realitate FDA nu a făcut nicio precizare în acest sens.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a anunţat vineri că vaccinul împotriva covid-19 al companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna a fost autorizat şi că distribuirea acestuia începe de îndată, relatează Reuters.

”Vaccinul Moderna a fost aprobat masiv. Distribuirea trebuie să înceapă imediat”, a anunţat pe Twitter locatarul Casei Albe.

Cu toate acestea, Agenţia americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA) nu a făcut vreun anunţ public cu privire la aprobarea vaccinului Moderna.

Comitetul consultativ al FDA a recomandat joi – cu 20 de voturi şi o abţinere – autorizarea de urgenţă a vaccinului Moderna, care ar putea să ia o decizie în acest sens vineri.

Al doileavaccinpentruCOVID-19, la un pas de aprobare înSUA

Un al doileavaccinpentru coronavirus este aproape să fie aprobat de urgență înSUAdupă ce a primit un răpuns favorabil din partea unui grup de experți. Șeful Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat că agenția sa se va mișca rapid pentru a autorizavaccinulModerna, permițând companiei să înceapă transportul a milioane de doze, crieBBC.

Vine la câteva zile după ceSUAa început cea mai mare campanie de imunizare din isstorie odată cu lansareavaccinului prrodus de consorțiul Pfizer / BioNTech.SUAau înregistratmai multe cazuri și decese Covid-19 decât orice altă țară. La începutul acestei săptămâni, numărul morților a trecut de 300.000. Grupul consultativ al experților a votat joi cu 20-0 și cu cu o abținere că beneficiilevaccinuluiModernadepășesc riscurile pentru cei cu vârsta de peste 18 ani. Același comitet, săptămâna trecută, a susținutvaccinul Pfizer / BioNTech, conducând la autorizarea acestuia pentru utilizarea de urgență în ziua următoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`