Donald Trump a catalogat fuziunea dintre giganții farmaceutici Pfizer și Allergan drept una “dezgustătoare”

Donald Trump a catalogat fuziunea dintre giganții farmaceutici Pfizer și Allergan drept una “dezgustătoare”
Foto: yahoo.com

Magnatul Donald Trump, candidat la preşedinţia Statelor Unite, a catalogat fuziunea de 160 de miliarde de euro dintre giganţii farmaceutici Pfizer şi Allergen ca una „dezgustătoare”, informează Business Insider.

Şi adversara sa la fotoliul de la Casa Albă, Hillary Clinton nu a avut cuvine de laud la mișcarea considerată de specialişti a fi de fapt o mutare pentru o operaţiune de evitare a impozitelor.

„Pfizer pleacă din Statele Unite şi este o pierdere imensă de locuri de muncă. Este dezgustător”, a spus Donald Trump.

„Politicienilor noştri ar trebui să le fie ruşine”, a adăugat candidatul republican la Prezidențiale.

Fuziunea Pfizer – Allergen a fost deja declarată de specialişti ca a doua cea mai mare tranzacţie a tuturor timpurilor, a cărei valoare se ridică la 160 de miliarde de euro. După perfectarea afacerii, compania americană va putea să îşi mute sediul în Irlanda, un stat preferat de marile corporații care aleg să negocieze a reducere a impozitelor pentru profitul declarat, potrivit Euronews.

„Evaziunea fiscală este stilul corporatiştilor americani, aşa că ne scuteşte de ipocrizia celor de la Pfizer”, comentează şi jurnaliştii de la The Independent.

Publicaţia tratează acest subiect cu ironie şi aciditate. „Pfizer este de acum un concern irlandez, la fel de irlandez pe cât e şi Vladimir Putin”, notează ziarul. „Fuziunea cu Allergan va uni Viagra cu Botoxul”, continuă ironia jurnaliştii britanici.

Şi adversara lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, Hillary Clinton, a criticat fuziunea. „De prea mult timp, corporațiile puternice au exploatat lacunele care să le permită să-și ascundă câștigurile în străinătate pentru a reduce impozitele. Acum, Pfizer încercă să reducă factura fiscală și mai mult”, a spus Clinton.

Pfizer a încercat în mai multe rânduri să reducă nivelul taxelor plătite în Statele Unite, inclusiv prin oferta depusă acum un an şi jumătate pentru compania britanică Astra Zeneca.

 

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`