Doi turiști americani beți au dormit în Turnul Eiffel din Paris, chiar după ce au fost raportate două amenințări cu bombă

Doi turiști americani beți au dormit în Turnul Eiffel din Paris, chiar după ce au fost raportate două amenințări cu bombă
Sursa Foto: Pixabay

Americanii au petrecut o noapte sub stele într-un loc în mod normal închis publicului, dar „nu reprezentau nicio amenințare”, potrivit autorităților.

Cei doi au sărit peste barierele de securitate în timp ce coborau scările din vârful turnului

Agenții de securitate i-au trezit pe bărbați „în zorii zilei”, în timp ce își făceau rondul înainte de ora de deschidere a monumentului francez, luni, la ora 9.00 dimineața, a declarat operatorul public al Turnului Eiffel, Sete.

Turiștii „se pare că au rămas blocați în turn din cauza stării de ebrietate”, au declarat polițiștii parizieni pentru AFP.
Americanii în stare de ebrietate își petrecuseră noaptea ilicită sub stele într-un loc închis în mod normal publicului, între al doilea și al treilea nivel al turnului, dar „nu reprezentau o amenințare”, a precizat Sete.

După ce au plătit un bilet de intrare duminică, în jurul orei 22:40, cei doi au sărit peste barierele de securitate în timp ce coborau scările din vârful turnului, a declarat o sursă din cadrul poliției pentru The Guardian.

Pompierii, inclusiv o unitate specializată în recuperarea persoanelor de la înălțimi periculoase, au fost trimiși să îi recupereze pe cei doi, a adăugat sursa poliției.

Ambii bărbați au fost aduși la secția de poliție din al șaptelea district al Parisului pentru a fi interogați. Descoperirea celor doi a întârziat cu aproximativ o oră deschiderea turnului pentru public, luni dimineață.

Două amenințări cu bombă au forțat sâmbătă evacuarea monumentului, iar poliția investighează cele două evenimente și în prezent.
Un alt e-mail cu o amenințare cu bombă împotriva turnului de oțel de 330 de metri a fost trimis luni la trei secții de poliție din Paris, dar poliția a recomandat să nu fie evacuat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`