Doi turiști, amendați după ce au spart Treptele Spaniole din Roma. Pagubele se ridică la 25.000 de euro

Doi turiști, amendați după ce au spart Treptele Spaniole din Roma. Pagubele se ridică la 25.000 de euro
Treptele spaniole din Roma, sursă foto: Pixabay

Doi turiști americani au fost amendați după ce au aruncat o trotinetă electrică pe Treptele Spaniole din Roma, Italia.

Prima dată cu ciudă apoi din amuzament

Într-un videoclip surprins de un trecător, o femeie poate fi văzută cum aruncă trotineta electrică pe monumentul istoric într-un moment de nervozitate. Potrivit publicației La Repubblica, aceasta a mai aruncat trotineta de două ori pentru propriul amuzament. Ca urmare a incidentului, cei doi turiști au fost amendați cu 403 euro de către poliție.

Ulterior, autoritățile le-au confiscat trotinetele și le-au interzis să mai meargă în Piața Spaniei pentru două zile. Poliția a transmis că două scări au fost sparte în timpul incidentului, cauzând daune de peste 25.000 de euro.

Poetul John Keats a locuit o vreme lângă obiectivul turistic

Treptele Spaniole – unul dintre cele mai vizitate locuri din Roma. Mulți spun că treptele sunt doar atât, câteva trepte, însă în realitatea situația este cu totul alta. Sunt exact 135 de trepte. Treptele, care se află în mijlocul Romei, proiectate de un italian și finanțate de un francez sunt denumite spaniole pentru că treptele sunt în Piazza di Spagna, numită așa deoarece adăpostește ambasada Spaniei într-una dintre clădirile din jurul atracției turistice. Poetul britanic John Keats a trăit cândva într-una dintre clădirile de lângă trepte, acum transformată într-un muzeu. Lângă trepte vei mai găsi și localul Babington, care servește ceai englezesc încă din 1893.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`