Doi polițiști au fost asasinați la New York de către un bărbat care s-a sinucis ulterior

Doi polițiști au fost asasinați la New York de către un bărbat care s-a sinucis ulterior

Doi ofiţeri de Poliţie au fost asasinaţi în cartierul Brooklyn din New York. Poliţiştii se aflau în maşină, când un individ s-a apropiat de ei, i-a împuşcat, după care s-a sinucis. Cu câteva ore înainte, bărbatul anunţase pe o reţea de socializare că va răzbuna cetăţenii de culoare ucişi de Poliţie.

„Au fost împuşcaţi şi ucişi fără niciun avertisment, fără să fi provocat. Practic, au fost asasinaţi. Au fost luaţi drept ţintă pentru că purtau uniformă şi pentru că şi-au asumat responsabilitatea de a proteja oamenii din acest oraş”, a afirmat William Bratton, șeful Poliției din New York.

Cei doi ofiţeri, Wenjian Liu, în vârstă de 32 de ani, şi Rafael Ramos, în vârstă de 40 de ani, se aflau în maşină pentru o misiune de supravegheare. Asasinul s-a apropiat de ei şi i-a împuşcat prin geamul autoturismului. Bărbatul a fost găsit ulterior în apropierea unei staţii de metrou. Acesta s-a sinucis cu pistolul cu care a comis şi crima înainte ca poliţiştii să îl poată prinde.

Criminalul este Ismaaiyl Brinsley, un tânăr de 28 de ani din Maryland. Acesta anunţase cu câteva ore înainte pe o reţea de socializare că are de gând să răzbune moarte celor doi tineri de culoare care şi-au pierdut recent viaţa în confruntările cu poliţia. Tânărul a postat o poza cu arma cu care avea să comită dubla crimă şi să se sinucidă apoi.

Brinsley era cunoscut ca o persoană cu probleme cu legea. Tânărul fusese arestat de mai multe ori  pentru tâlhărie şi port ilegal de armă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`