Doi pensionari români, opriți pe Aeroportul din Munchen. Ce aveau asupra lor

Doi pensionari români, opriți pe Aeroportul din Munchen. Ce aveau asupra lor
Foto: Pixabay.com

Doi pensionari români au fost opriți pe Aeroportul din Munchen după ce vameșii au găsit asupra lor bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro. Primul lucru care le-a atras atenția polițiștilor a fost un ceas elegant pe care unul dintre ei îl purta, care era personalizat, în valoare de 150.000 de euro.

Ce au mai găsit în bagaje

Cei doi români, de 62 și 61 de ani, au aterizat în Munchen, din Elveția, și au încercat să treacă prin zona vamală cu discreție. Doar că ceasul Patek Philippe de la mâna bărbatului le-a atras atenția vameșilor. Aceștia au controlat bagajelor românilor și aun descoperit un colier Cartier, din aur alb, cu 614 diamante, onixuri și smaralde, cu o valoarea aproximativă de 488.000 de euro, scrie Știri diaspora.

Importul lucrurilor fără taxe se pot face până la limita de 430 de euro de persoană. Astfel, ceasul și colierul au fost confiscate de autoritățile germane, iar acestea vor române sub sechestru până când cazul se va soluționa.

Pentru a intra din nou în posesia bijuteriilor, românii trebuie să plătească taxe de import de circa 130.000 de euro. În plus, pe numele lor s-a deschis un dosar penal. Suma totală a penalității ar putea ajunge chiar și la câteva sute de mii de euro, în funcție de veniturile lor. Dar, dacă unul dintre ei are antecedente penale, riscă să ajungă la închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`