Presa din Rusia, despre Igor Dodon: Nimeni nu l-a băgat în seama la summitul statelor din spaţiul ex-sovietic

Presa din Rusia, despre Igor Dodon: Nimeni nu l-a băgat în seama la summitul statelor din spaţiul ex-sovietic

Igor Dodon este şeful de stat pe care nimeni nu îl bagă în seama, deşi el este un „băgăreţ” care încearcă să se facă văzut printre lideri importanţi. Aceasta este imaginea cu care îl descrie presa din Rusia pe preşedintele moldovean, în contextul unor reportaje privind summit-ul de la Duşanbe a CSI (organizaţia statelor din fostul spaţiul ex-sovietic) care a avut loc în perioada 27-28 septembrie.

Publicaţia rusă Kommersant îl descrie pe Igor Dodon drept un şef de stat care nu este luat în seamă de nimeni, dar e plin de ambiţii. Jurnaliştii arată că acesta a ţinut neapărat să îşi facă loc în fotografia cu grupul de lideri CSI în care era şi Vladimir Putin.

„Se vede că ambițiile unor președinți nu s-au epuizat și cei trei premianți (președinții Rusiei, Tadjikistanului și Kazahstanului – n. r.) sunt ajunși din urmă de președintele Republicii Moldova Igor Dodon, care, de fapt, nici nu are cum să se agațe de altcineva”, scrie publicaţia, citată de Radio Chişinău.

„Cu el nimeni nu vorbește, dar oare asta l-a oprit vreodată și oare de asta e necesar ca, pur și simplu, să te apropii în patru de locul unde te așteaptă toți jurnaliștii?”, mai scrie Kommersant.

În urma summitului de la finalul lunii septembrie, Igor Dodon a publicat mai multe poze alături de liderii statelor membre și a ținut și un discurs despre politica externă a Republicii Moldova și relațiile comerciale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie