Dmitri Medvedev amenință că va trimite tancuri rusești în capitala Germaniei, ca răspuns la incursiunea ucrainenilor pe teritoriul Rusiei

Dmitri Medvedev amenință că va trimite tancuri rusești în capitala Germaniei, ca răspuns la incursiunea ucrainenilor pe teritoriul Rusiei
Foto: Hepta - Ekaterina Shtukina

Dmitri Medvedev a amenințat vineri că va trimite tancuri rusești în capitala Germaniei ca răspuns la incursiunea ucrainenilor pe teritoriul Rusiei. Acesta intensifică astfel relațiile deja tensionate dintre Moscova și membrii Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Capitala Germaniei, amenințată cu tancurile rusești de Medvedev

Medvedev a declarat vineri că Bild, un ziar tabloid german cu peste 2 milioane de urmăritori pe aplicația X (fosta Twitter), „a publicat un articol revanșard în care anunță cu mândrie reveirea tancurilor germane ăe teritoriul Rusiei”, scrie Adevărul.

Tancurile germane au invadat Uniunea Sovietică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1941.

Germania a oferit Ucrainei mai mutle tancuri Leopard pentru apărare Ucrainei de la începutul războiului Rusia-Ucraina. NATO a decis să trimită avioane de luptă F-16 în Ucraina pentru a sprijini armata.

„Ca răspuns, vom face totul pentru a aduce cele mai noi tancuri rusești pe Platz d. Republik”, a promis Medvedev.

Totodată, oficialii ruși au promis un „răspuns dur” pentru atacurile efectuate de forțele ucrainene în Rusia și în regiunea Donețk. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt din Ministerul rus de externe, susține că „regimul de la Kiev își continuă activitatea teroristă cu unicul scop de a intimida populația pașnică a Rusiei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`