Dmitri Medvedev a reacționat după ce Volodimir Zelenski a refuzat negocierile: Rusia urmează să ceară „capitularea totală a regimului de la Kiev”

Dmitri Medvedev a reacționat după ce Volodimir Zelenski a refuzat negocierile: Rusia urmează să ceară „capitularea totală a regimului de la Kiev”
Sursă foto: Hepta - Ekaterina Shtukina

Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a transmis că actuala poziție de negociere a Rusiei cu privire la Ucraina nu este altceva decât o „încălzire pentru copii” înainte de viitoarele cereri de capitulare totală a regimului de la Kiev.

De asemenea, Medvedev a evidenţiat cuvintele liderului de la Kiev, care a susținut că refuză să se angajeze în dialog cu cei care dau ultimatumuri.

Medvedev a luat atitudine după ce Zelenski a refuzat negocierile

„Actualele „ultimatumuri” sunt o încălzire pentru copii înainte de cerințele viitorului. Și el le știe: capitularea totală a regimului de la Kiev în condițiile Rusiei”, a precizat Dmitri Medvedev, pe canalul său de Telegram.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că nu este pregătit să negocieze cu Moscova în acest moment. Într-un interviu acordat CNN, acesta a spus: „Este principiul meu, nu vorbesc cu oamenii care dau ultimatumuri.”

Potrivit acestuia, Federația Rusă nu ar avea nicio dorință de a negocia într-un mod constructiv.

Cu toate acestea, Volodimir Zelenski a oferit un răspuns afirmativ la întrebarea dacă va „lupta până la capăt” și a adăugat că un acord între cele două țări ar putea fi încheiat după ce Rusia va părăsi teritoriile ucrainene, fără să precizeze ce a vrut să spună prin aceasta, potrivit stiripesurse.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`