Discuții și paradă pe ordinea de zi, la marea întâlnire din Coreea de Nord. Kim l-a primit pe Putin cu covorul roșu

Discuții și paradă pe ordinea de zi, la marea întâlnire din Coreea de Nord. Kim l-a primit pe Putin cu covorul roșu

Președintele rus Vladimir Putin a avut parte de o primire călduroasă în Coreea de Nord, după ce a sosit, chiar înainte de ora locală 03:00.
În ciuda orei târzii, el a fost întâmpinat de liderul nord-coreean Kim Jong Un cu o îmbrățișare pe covorul roșu, arată BBC.

SUA a acuzat Coreea de Nord că trimite arme Rusiei

Se pare că cei doi au parte de un program lung de nouă ore miercuri, inclusiv o sesiune foto, 90 de minute de discuții și o petrecere cu ceai.
Cei doi lideri s-au întâlnit ultima dată în septembrie în estul Rusiei, dar aceasta este prima vizită a lui Putin în Coreea de Nord, din 2000.

SUA și Seul au acuzat Coreea de Nord că furnizează Rusiei artilerie și alte echipamente, probabil în schimbul alimentelor și ajutoarelor militare.

Ambele țări neagă existența unui acord armat, dar au promis anul trecut că vor consolida legăturile militare.
După Coreea de Nord, Putin va vizita Vietnamul, un aliat de lungă durată – ambele țări sunt așteptate să discute probleme precum comerțul.
Kim pare să cheltuiască resurse mari pentru vizita lui Putin – probabil că vede cheltuiala ca pe o investiție justificată.

În afară de marea paradă de bun venit, sosirea lui Putin în Coreea de Nord a scos în evidență o latură a orașului pe care localnicii nu o văd în fiecare zi – clădiri și străzi bine luminate.

În Coreea de Nord ar exista o criză de electricitate

Televiziunea de stat a arătat că Putin circula prin cartiere puternic iluminate, cu clădiri înalte complet iluminate în miezul nopții. Hotelul Ryugyong, înalt de 105 etaje, strălucea împodobit cu lumini LED dispuse pentru a forma cuvintele „Bun venit Putin” și „Prietenie”.

Coreea de Nord suferă de o penurie cronică de electricitate, deoarece se spune că centralele electrice funcționează la capacitate redusă.
Cetățenii preferă să locuiască la etajele inferioare, deoarece ascensoarele nu sunt de încredere sau au încetat să funcționeze. Se crede că cei care locuiesc în afara capitalei suferă și mai rău.

„Apreciem foarte mult sprijinul dumneavoastră consecvent și neclintit pentru politica rusă, inclusiv în problema ucraineană”, a spus Putin la începutul discuțiilor, potrivit presei de stat ruse RIA.

Putin a anunțat un „nou document fundamental” care va sta la baza legăturilor dintre Moscova și Coreea de Nord, a informat presa de stat rusă RIA.

„Anul trecut, ca urmare a vizitei dumneavoastră în Rusia, am făcut astăzi progrese semnificative în construirea relațiilor noastre interstatale. Astăzi a fost pregătit un nou document fundamental, care va sta la baza relațiilor noastre pe termen lung”, a spus Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”