Directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice a depus o plângere pentru amenințări cu moartea, insulte publice și defăimare. A fost deschisă o anchetă

Directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice a depus o plângere pentru amenințări cu moartea, insulte publice și defăimare. A fost deschisă o anchetă
Directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 a fost Thomas Jolly. Sursa foto: Hepta.ro / Bestimage / Christophe CLOVIS

Procurorii de la Paris au anunțat, vineri, că poliția a deschis o anchetă sub aspectul săvârșirii de discurs al urii, în urma plângerii depuse de directorul artistic al ceremoniei de deschidere de la Jocurile Olimpice, Thomas Jolly, pentru amenințări cu moartea, relatează AP.

Thomas Jolly, plângere pentru amenințări cu moartea, insulte publice și defăimare

Procurorii parizieni spun că Thomas Jolly a depus o plângere marți, la patru zile de la ceremonia de deschidere, pentru amenințări cu moartea, „insulte publice” și „defăimare”.

Potrivit procurorilor, Jolly susține că a fost „ținta mesajelor amenințătoare și a insultelor pe rețelele sociale, prin care i-au fost criticate orientarea sexuală și rădăcinile sale în mod eronat presupuse a fi israeliene”.

Oficiul francez pentru combaterea crimelor împotriva umanități și a infracțiunilor urii este autoritatea însărcinată cu investigația.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a declanșat un val de furie

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a declanșat un val de furie în comunitatea creștină, care reclamă că scena din „Cina cea de Taină”, o pictură a lui Leonardo Da Vinci care evocă un moment sacru din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos, a fost reintepretată într-o manieră batjocoritoare, cu membri ai comunității LGBT.

Barbara Butch, DJ prezent la show și activistă a comunității LGBT, susține că și ea s-a confruntat cu amenințări în mediul online. Astfel, a depus la rândul ei o depunere pentru abuz și hărțuire online, iar autoritățile investighează situația.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:43 - Adrian Cozma: Planul de industrializare al lui Marcel Ciolacu este vechea poantă a PSD-iștilor, se dau săraci și după sunt primiii la cumpărat întreprinderi. Stranie coincidența că exact acum aflăm că Viktor Orban dorește să facă achiziții în România (VIDEO)
12:37 - Prințesa Diana a refuzat să poarte roz și „a smuls corsetul” unei rochii, spune designerul John Galliano
12:33 - Cine a pus la cale exploziile pagerelor și a waklie-talkie-urilor grupării Hezbollah. Zeci de persoane au fost ucise
12:15 - Daniel Fenechiu (PNL), despre proiectul de lege care îl lasă pe Iohannis să candideze la parlamentare: „E mai mult decât nicio persoană. Acordăm un drept”
12:05 - Marcel Ciolacu, întrebat dacă PSD va susține intrarea lui Klaus Iohannis în Parlament: „Nu l-am votat niciodată și nu o să-l votez niciodată, dacă asta mă întrebați” (VIDEO)
12:03 - Călărași: O femeie a fost înjunghiată de fostul iubit. A fost salvată de polițiști
11:59 - Un bărbat şi o femeie din Ilfov, cercetaţi după ce ar fi incendiat o locuinţă şi ar fi furat banii din imobil
11:54 - Demi Moore spune că după ce a primit 12,5 milioane de dolari pentru filmul „Striptease” a fost atacată pentru că ar fi câștigat la fel ca bărbații actori
11:48 - Radu Drăgușin, criticat de presa din Anglia după neatenția de la golul primit de Tottenham: „Părea ruginit”
11:36 - Un avion al companiei Delta Airlines s-a depresurizat. „Mi-am atins urechea şi am văzut sânge țâșnind”