Din cauza cutremurelor repetate, românii din Italia vor să se întoarcă acasă. Autoritățile se tem de un dezechilibru major al forței de muncă (FOTO)

Din cauza cutremurelor repetate, românii din Italia vor să se întoarcă acasă. Autoritățile se tem de un dezechilibru major al forței de muncă (FOTO)

Cutremurele care au zguduit Italia în ultima periodă i-au determinat pe românii stabiliți în centru țării să se gândească serios la întoarcerea în acasă. De teama seismelor, compatrioții noștri s-au mutat în mașini și rulote sau chiar au revenit la casele lor din România.

Speriate de un dezechilibru major pe piața forței de muncă, autoritățile italiene fac apel către români să rămână, pentru că este nevoie de ei.

Fără îndoială spaima a fost mare, dar decizia de a pleca în România nu trebuie luată la cald, trebuie să aștepte, pentru că va fi mult de muncă, mai ales pentru ei, care sunt oameni pricepuți și de nădejde, de încredere", a declarat primarul localității Pieve Torina, una dintre cele mai afectate de cutremurul lde duminică, potrivit stirilor Pro TV.

Aici trăiește și Mariua Ungureanu împreună cu familia sa. Casa în care locuiau cei doi soți și copiii lor de peste 15 ani a fost grav afectată, iar autoritățile locale i-au mutat pe malul Adriaticii.

"Chiar se vorbește despre apocalipsă. Prima reacție la toți românii e să lăsăm totul și să plecăm acasă. Le-am zis copiilor să mergem într-un loc unde nu sunt cutremure, ei nu mai dormeau noaptea. Am ajuns la mare, le-am schimbat psihologia, am zis, uite, aici nu sunt cutremure, oamenii au grijă de noi", a povestit acesta pentru sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`