Dictatorul Kim Jong-un l-ar fi executat pe ministrul de externe nord-coreean care a organizat summiturile cu Donald Trump (presa japoneză)

Dictatorul Kim Jong-un l-ar fi executat pe ministrul de externe nord-coreean care a organizat summiturile cu Donald Trump (presa japoneză)
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Ri Yong-ho, fost ministru de externe în Coreea de Nord, ar fi fost executat anul trecut, susține publicația japoneză Yomiuri Shimbum invocând multiple surse nedezvăluite, potrivit The Korea Times.

Kim Jong-un ar fi executat un fost ministru de externe nord-coreean

Momentul ar fi avut loc undeva între vara și toamna anului 2021, spune publicația niponă, care susține că patru din cinci oficiali din Ministerul nord-coreean al afacerilor externe ar fi fost executați cam în aceeași perioadă.

Yomiuri Shimbum spune că execuțiile ar fi fost motivate de anumite chestiuni care au legătură cu ambasada nord-coreeană din Marea Britanie.

O reacție a avut și Ministerul sud-coreean al unificării, care gestionează afaceri intercoreene și care a anunțat că este la curent cu știrile și verifică informațiile relevante.

Ri, care fusese numit în fruntea diplomației nord-coreene în 2016, a jucat un rol-cheie în negocierile cu SUA pentru summiturile din 2018 și 2019 dintre dictatorul nord-coreean Kim Jong-un și președintele american de la acel moment, Donald Trump. Spre exemplu, întâlnirea de la Hanoi din 2019 s-a încheiat fără niciun rezultat.

Se știe că Ri a părăsit funcția în 2020, potrivit Yonhap.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`