Diagnosticul devastator pe care l-a primit o fetiță, după ce mama sa a dus-o la medic, întrucât a văzut ceva ciudat în ochiul acesteia

Diagnosticul devastator pe care l-a primit o fetiță, după ce mama sa a dus-o la medic, întrucât a văzut ceva ciudat în ochiul acesteia
Sursa foto: Freepik

Crezând că fiica acesteia are nevoie de ochelari și pentru că avea un comportament ciudat, o femeie din Marea Britanie a dus-o la medic pentru a primi un diagnostic. În urma controlului, femeia trage un semnal de alarmă către toți părinții, întrucât fetița ei, acum în vârstă de 3 ani, avea cancer ocular.

Totul a început în 2020, aproape de sărbătorile de iarnă, când Isla Palul, fiica Rebeccăi, a avut primele simptome. Mama acesteia nu a stat prea mult pe gânduri, întrucât a văzut că ochiul fetiței se mișca ciudat, în timp ce se jucau.

După vizita la medic, fetița a primit un diagnostic devastator

„Îmi amintesc că mă jucam cu Isla pe podea, iar ea s-a uitat la o jucărie, apoi s-a uitat la mine. Când și-a ridicat privirea, ochiul ei drept s-a mișcat în lateral și înapoi, ca și cum nu s-ar fi putut concentra”, a spus Rebecca.

„Am observat, de asemenea, că irisul ei tremura uneori. Ambele episoade s-au întâmplat doar de câteva ori, au fost destul de subtile. Am presupus că are un ochi „leneș” și că are nevoie de ochelari. Nu am fost foarte îngrijorată”, a mai povestit ea.

În acele momente, Rebecca a crezut că fiica sa, Isla, are nevoie de ochelari, motiv pentru care a dus-o la oftalmolog.

„Un medic a venit să examineze ochiul Islei. Îmi amintesc că mi-a spus: „Din păcate, are o tumoare la ochiul drept”. Am început să plâng”, a povestit ea.

După primul verdict primit din partea medicilor, în ianuarie 2021, Isla a fost diagnosticată cu retinoblastom, un cancer ocular care afectează copiii sub șase ani, la ochiul drept.

În urma unei puncție lombară și a unui RMN, pentru a asigura că forma de cancer nu este răspândită în corpul Islei, aceasta a început chimioterapia. Ea a făcut mai multe infecții în timpul ședințelor de chimioterapie, lucru care a dus la mai multe internări în spital, însă tumora s-a micșorat.

„Isla a avut perioade de câteva luni în care totul pare să arate bine. Cu toate acestea, cancerul a recidivat de câteva ori”, spune Rebecca, potrivit The Independent.

În urma diagnosticului primit, cei doi părinți ai Islei au observat simptome foarte subtile, care ar putea fi trecute cu vederea, motiv pentru care aceștia vor să-i avertizeze pe părinți să la ce să fie atenți.

Una dintre simptome ale retinoblastomului – o „strălucire albă în ochi” a fost observat de mama fetei în ochii Islei când a fost fotografiată cu bliț.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`