Dezvăluiri INCENDIARE Associated Press: Trump ar MOBILIZA 100.000 de membrii ai Gărzii Naționale pentru STĂVILIREA imigrației

Dezvăluiri INCENDIARE Associated Press: Trump ar MOBILIZA 100.000 de membrii ai Gărzii Naționale pentru STĂVILIREA imigrației

Administrația Trump ia în considerarea mobilizarea a circa 100.000 membri ai Gărzii Naționale pentru stăvilirea imigrației ilegale, potrivit unui proiect în lucru obținut de agenția Associated Press (AP), relatează RT.com. Casa Albă a negat vehement, catalogând ca false afirmațiile agenției de presă.

Ceea ce AP a numit o “militarizare fără precedent a procesului de imigrare”, ar putea afecta zona cuprinsă între Portland,Oregon (nord) și New Orleans, Louisiana (est), potrivit documentului de 11 pagini întocmit de Ministrul Securității Interne, John Kelly.

Proiectul ar implica patru state aflate la frontiera cu Mexicul – Arizona, California, New Mexico și Texas – dar și alte șapte state riverane – Arkansas, Colorado, Louisiana, Nevada, Oklahoma, Oregon și Utah. Guvernatorii celor 11 state ar urma să decidă singuri dacă vor să participe cu propriile gărzi la patrulele preconizate, susține AP.

Potrivit agenției Reuters, Casa Albă a răspuns despre toate acestea cu un singur cuvânt: FALS!

“Nu este adevărat,” a spus și purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, într-o postare pe Twitter, afirmând și că Ministrul Securității Naționale consideră “100 % fals” întregul raport dezvăluit de AP.

Prestigioasa agenție de presă susține însă că proiectul este datat cu 25 ianuarie – ziua în care Donald Trump a lansat un alt Ordin privind Siguranța publică pe teritoriul Statelor Unite – și că a circulat timp de două săptămâni printre membrii de vârf ai Securității Naționale.

Schița proiectului prevede că Garda Națională va fi mobilizată în cadrul unui parteneriat federal și va fi autorizată "să exercite funcții ale poliției de imigrare dar și de investigație, în vederea verificării și reținerii străinilor din Statele Unite."

Până la acest moment AP nu a dat publicității o fotocopie a acestui document incendiar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie