Dezastru în Thailanda. 22 de persoane au murit după indundațiile provocate de ploile torențiale (FOTO&VIDEO)

Dezastru în Thailanda. 22 de persoane au murit după indundațiile provocate de ploile torențiale (FOTO&VIDEO)
Sursa foto: X/ @factsprime35

Thailanda este sub ape după ce furtunile torențiale au făcut ravagii și au ucis 22 de persoane, printre care se află și doi turiști.

Ploile au făcut prăpăd în Thailanda

Peste 30.000 de gospodării sunt afectate din 13 provincii din nordul și sudul țării. Dintre cele 22 de decese, zece persoane, printre care și un cuplu de turiști, au murit în urma unei alunecări de teren dintr-o zonă rezidențială a insulei Phuket. Pe lângă acestea, alte 19 persoane au fost rănite, conform știrileprotv.

Trei muncitor, doi chinezi și o femeie birmaneză, au fost dați dispăruți, luni, după o aluncare de teren care a îngropat un tunel feroviar pe o linie de mare viteză care se afla în construcții.

Alte 31 de provincii se pregătesc pentru furtuni

31 de provincii din nord-estul Thailandei sunt în pericol de a fi luate de viituri, iar avertismentul rămâne în vigoare până joi.

Autoritățile sfătuiesc localnicii să urmărească prognozele meteo și ia trateze cu seriozitate avertismentele. Echipe și echipamente vor fi pregătite pentru a interveni în cazul unor inundații.

Este sezon ploios în regat, între iulie și septembrie, iar ploile torențiale se desfășoară aproape zilnic. Oamenii de știință cred că schimbările climatice au transformat ploile, iar acum sunt mai intense.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`