Dezastrele se ţin lanţ în China: Cel puțin șase morți, opt răniți și peste 2000 de locuințe distruse în urma taifunului Nepartak (VIDEO)

Dezastrele se ţin lanţ în China: Cel puțin șase morți, opt răniți și peste 2000 de locuințe distruse în urma taifunului Nepartak (VIDEO)
foto: captura video

După zile întregi cu furtuni puternice şi inundaţii cumplite, Taifunul Nepartak a făcut ravagii în mai multe regiuni din China şi Taiwan. Cel puţin 6 persoane au murit, opt sunt date dispărute şi aproximativ 2000 de locuinţe au fost distruse.

Dezastrele se ţin lanţ în China: Cel puțin șase morți, opt răniți și peste 2000 de locuințe distruse în urma taifunului Nepartak

#DIRECT_ONE_wrvgt4#

Taifunul Nepartak a facut prăpăd în China, dupa ce anterior devastase şi Taiwanul. Peste 200.000 de oameni au fost mutaţi din casele lor, ca măsura de protectie, în 10 oraşe importante din regiune, iar aproximativ 2000 de case au fost distruse, arată B1 TV.

Cinci aeroporturi din sud-estul Chinei au fost închise, iar sute de calatorii cu trenuri de mare viteza au fost anulate.

Pagubele produse de taifun se ridica la o suma impresionanta de 130 de milioane de dolari americani. Institul Naţional de Meteorologie din China a anunţat că alerta de ploi torenţiale va continua şi la începutul acestei săptămâni în 14 regiuni din Sud-Est. În Taiwan, taifunul Nepartak a ucis trei persoane şi a rănit peste 300.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`