Deși Titus Corlățean a spus contrariul, Olanda nu confirmă că intrarea în Schengen n-ar mai fi legată de MCV

Deși Titus Corlățean a spus contrariul, Olanda nu confirmă că intrarea în Schengen n-ar mai fi legată de MCV
Olanda nu confirmă că intrarea în Schengen a  României n-ar mai fi legată de MCV. Un comunicat al Ministerului român de Externe afirma marți că, în cadrul convorbirilor dintre șeful diplomației române,...

Olanda nu confirmă că intrarea în Schengen a  României n-ar mai fi legată de MCV. Un comunicat al Ministerului român de Externe afirma marți că, în cadrul convorbirilor dintre șeful diplomației române, Titus Corlățean și omologul său olandez, Frans Timmermans, acesta ar fi „menţionat că programul noului Guvern de la Haga nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de MCV”. Nimic mai fals. Partea olandeză a dat publicităţii un comunicat cu totul diferit de ce a publicat Corlăţean în România.

„Domnul Timmermans a spus în comunicat că vor discuta zilele următoare la Bruxelles care vor fi consecinţele următorului  raport şi atât. Nimic că Olanda va avea o atitudine mai îngăduitoare faţă de România. Nu rezultă din ceea ce am văzut eu în presa olandeză”, spune jurnalistul olandez Jan Willem Boss.

Reacţia vine după ce Ministerul de Externe a dat triumfător un comunicat, imediat ce Titus Corlăţean a ajuns în România, potrivit căruia Olanda nu va mai ţine cont de MCV când va vota aderarea României la Schengen.

Partea olandeză nu spune un cuvânt însă despre sensibila problemă a aderării României la spațiul Schengen, dar anunță că va discuta la Bruxelles consecințele ultimului raport MCV.

„Este important că MCV există și România îl folosește bine”, ar fi spus Timmermans, potrivit comunicatului de presă postat pe site-ul ministerului său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`