Produsele specifice sărăbătorilor de iarnă au început să apară pe rafturile magazinelor din Ungaria, deși vara calendaristică s-a încheiat acum o săptămână, iar temperaturile încă sunt ridicate.
Potrivit cotidianului ungar Metropol, magazinele sunt deja pline de decorațiuni de Crăciun, precum spiriduși, zâne, figuri din turtă dulce și brazi de Cărciun, suporturi pentru lumânări cu fulgi de nea sau diverși reni, conform profit,ro.
În supermarketuri au apărut ciocolate de sărbători, fursecuri de zăpadă și prăjituri de Crăciun, cu diverse arome specifice sezonului. Toate aceste produse se comercializează în această perioadă, când temperaturile sunt de peste 30 de grade.
Supermarketurile au început să pună la vânzare alimente și produse cu specific din ce în ce mai devreme în fiecare an. Sezonul timpuriu al Crăciunului îi împarte pe oameni în două categorii: cei care abia așteaptă să sosească sărbătorile de iarnă și cei care cred că prin acest sezon prelungit se pierde din farmecul Crăciunului.
Planificarea sărbătorilor devine din ce în ce mai dificilă pentru comercianți, care au nevoie de mult timp și efort pentru a face din sărbători cel mai minunat moment al anului lor financiar. De asemenea, concurența devine din ce în ce mai dură, iar perturbările lanțului de aprovizionare și problema stocurilor determină comercianții să grăbească acest sezon.