Mii de litri de deşeuri DEVERSATE în zona Marii Bariere de Corali. Ce amendă USTURĂTOARE a primit compania

Mii de litri de deşeuri DEVERSATE în zona Marii Bariere de Corali. Ce amendă USTURĂTOARE a primit compania

Firma Carnival, care deţine nava de croazieră P&O, a trebuit să plătească o amendă de 1,5 milioane de dolari pentru a-şi recupera nava, după ce aceasta a deversat mii de litri de deşeuri alimentare lichide în zona Marii Bariere de Corali în august.

Firma susține că a fost vorba de o cantitate de șapte mii de litri, iar deversarea nu a fost intenționată, însă senatoarea Larissa Waters, membră a Partidului Verde şi presa locală susţin că a fost vorba de 27 de mii de litri, făcând referire la un raport al Autorităţii Siguranţei Maritime australiene prezentat Senatului, potrivit stiripesurse.ro.

Marea Barieră de Corali, una dintre cele şapte minuni naturale ale lumii, este o zonă protejată şi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Se întinde pe o arie de aproximativ 2.900 de kilometri de-a lungul coastei statului australian Queensland. Oamenii de ştiinţă avertizează că reciful este pe moarte din cauza schimbărilor climatice, iar guvernul australian a alocat aproape 380 de milioane de dolari pentru a îmbunătăţi calitatea apei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`