Descoperirea uimitoare făcută de o fetiță într-un parc: „Tată! Tată! Am găsit un diamant!”

Descoperirea uimitoare făcută de o fetiță într-un parc: „Tată! Tată! Am găsit un diamant!”
Sursa Foto: Freepik.com

După ce și-a sărbătorit ziua de naștere vizitând Crater of Diamonds State Park din Arkansas, o fetiță în vârstă de 7 ani a făcut o descoperire uimitoare. Se pare că aceasta a dat peste un diamant de 2,95 carate.

O fetiță a făcut o descoperire uimitoare într-un parc

Conform Arkansas State Parks, piatra preţioasă de 2,95 carate este de mărimea unui bob de mazăre, notează antena3.ro.

„I s-a făcut cald și a vrut să se așeze pentru un minut, așa că a mers lângă un gard”, a susținut tatăl copilei, Luther Brown,

„Următorul lucru pe care îl știu este că a alergat la mine, spunând «Tată! Tată! Am găsit un diamant!»”,  a mai transmis bărbatul.

Aaron Palke, cercetător la Institutul Gemologic al Americii (GIA), a declarat pentru Insider că pietrele prețioase de această dimensiune sunt „excepțional de rare”.

De asemenea, acesta și echipa sa de cercetători au vizitat parcul anul trecut. Cu toate că au căutat timp de două zile și jumătate, nu au găsit niciun diamant.

Potrivit agenției parcurilor de stat, turiștii găsesc în medie unul sau două diamante în fiecare zi. De regulă, aceste pietre sunt de dimensiuni mici.

Mai mult decât atât, Crater of Diamonds State Park din Arkansas este singurul loc din lume în care publicul poate săpa după diamante și le poate păstra.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`