Viața acvatică din fluviul Tamisa este pusă în pericol din cauza cocainei. Aceasta este concluzia la care au ajuns mai mulți cercetători, după ce au analizat probe de apă colectate de lângă Parlamentul Marii Britanii.
Cercetătorii au descoperit că viețuitoarele din Tamisa au foarte mult de suferit din cauza celor care consumă cocaină. Cel mai probabil, stupefiantele ajung în râu prin sistemul de canalizare.
Potrivit raportului realizat de cercetătorii britanici, concentrația de cocaină găsită în râu a fost atât de mare încât se află în afara intervalului cuantificabil. Din această cauză, peștii migratori sunt deosebit de greu de găsit în Tamisa.
Cercetătorii au descoperit cocaină acumulată în creier, mușchi, piele sau în alte țesuturi ale țiparilor. Mușchii acestora au fost cei mai afectați însă. Chiar și după 10 zile de când au fost scoși din apa contaminată cu cocaină, aceștia nu și-au revenit, fiind încă „hiperactivi”.
Din păcate, pentru animalele care trăiesc în Tamisa, instalațiile de tratare a apei din Londra nu reușesc să elimine acest drog. Astfel nivelul de droguri din apă crește de la o zi la alta și afectează din ce în ce mai multe viețuitoare. Iar vinovați sunt doar cei care consumă drogul.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.